52 de angajatori oferă astăzi slujbe pentru absolvenţi

Cei peste 2100 de absolvenţi din Gorj de anul acesta, intraţi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, au şanse reale să găsească un job astăzi la bursa locurilor de muncă, desfăşurată la Casa de Cultură a Sindicatelor. Câteva zeci de agenţi economici din judeţ vin în întâmpinarea lor cu aproape 500 de locuri de muncă.

Speranţe prea mari nu sunt pentru absolvenţii de studii superioare pentru care angajatorii au pus la bătaie doar câteva zeci de locuri. Societăţile au nevoie în special de absolvenţi de liceu sau şcoli profesionale. Atât angajatorii, cât şi absolvenţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, sunt aşteptaţi începând cu orele 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. „La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi am invitat 202 angajatori, şi-au anunţat prezenţa 52, fiind oferite 467 locuri de muncă vacante din care 50 sunt pentru cei cu studii superioare. Pe studii superioare ar fi inginer construcţii civile şi industriale, inginer căi ferate-drumuri şi posturi, inginer hidroenergeticician, farmacist, consilier juridic, financiar. Pe studii medii, agent vânzări, agent securitate, confecţioner îmbrăcăminte, lucrător gestionar, faianţar, electrician, frezor, macaragiu, şofer, sudor, tâmplar”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Subvenţii pentru angajatori

Firmele care vor proceda astăzi la angajarea de absolvenţi de liceu sau de facultate pot beneficia de sprijin timp de un an din partea statului, însă cu o condiţie. „Angajatorul beneficiază timp de 12 luni de o subvenţie. Pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului beneficiază de 500 de lei lunar. Pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior şi ai şcolilor post liceale beneficiază de 600 de lei, iar pentru absolvenţii cu studii superioare 750 de lei. Angajatorii au obligaţia să menţină raporturile de muncă timp de 18 luni, în caz contrar imputăm sumele virate, plus dobânda aferentă”, a mai spus Chiriac.     

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: