70 de jandarmi, mobilizaţi de Bobotează

Peste 70 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică cu prilejul Sărbătoririi Botezului Domnului (Boboteaza).

Jandarmii gorjeni vor participa la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase organizate la două lăcaşe de cult din municipiul Târgu-Jiu şi la mănăstirile Tismana, Lainici şi Polovragi unde se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Cetăţenii care intenţionează să ia parte la aceste manifestări sunt sfătuiţi să manifeste calm, înţelegere şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine şi să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

Jandarmeria acţionează pentru îndrumarea cetăţenilor spre culoarul amenajat pentru accesul enoriaşilor spre zona de distribuire a apei sfinţite, pentru  îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publicului si a celor aflate în stare de ebrietate, care cerşesc bani si alimente de la participanţi, agasându-i si producând indignarea acestora, precum şi pentru depistarea, identificarea si dispunerea masurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.       

Pentru gestionarea corespunzătoare a unor conflicte care pot degenera în tulburarea ordinii şi liniştii publice, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgenţă 112.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: