8 noiembrie - termen pentru reducerile masive ale TESA din CE Oltenia

Activitatea în sucursalele din Complexul Energetic Oltenia este blocată după ultima reorganizare marca Laurenţiu Ciurel - Ion Răuţ. Sute de angajaţi TESA de la CEO nu ştiu încotro să apuce după ce ieri au primit documentele care arată că mai multe departamente se desfiinţează şi că pe funcţii vor rămâne mai puţin de jumătate din angajaţi. Conducerea CE Oltenia a trimis adrese prin care solicită ca până pe 8 noiembrie directorii unităţilor să trimită lista cu persoanele pe care le păstrează.

Organigramele sucursalelor din CE Oltenia vor fi mult mai subţiri începând cu mijlocul acestei luni, mai ales că şefii sucursalelor din companie trebuie să trimită la conducere, până pe 8 noiembrie, listele cu persoanele care rămân în sucursale. Ieri li s-a comunicat faptul că direcţiile economice şi cele de achiziţii se desfiinţează fiind subordonate Direcţiei Tehnice. La Direcţiile de resurse umane, lucrurile stau şi mai rău. Vor rămâne trei persoane la Işalniţa, trei la Craiova, patru la Turceni şi patru la Rovinari. Şefii de servicii îşi aleg oamenii, iar celorlalţi li s-a transmis „să-şi găsească alte posturi”. Cei care vor fi aleşi de şefi nu trebuie să se culce pe-o ureche pentru că listele vor fi analizate de conducerea CEO. La direcţiile economice sursele spun că vor fi nouă persoane, iar directorul economic va deveni contabil şef.

„Se ţin de reorganizări şi destructurări“

Pe holurile companiei se discută că cel mai probabil câteva sute de persoane vor rămâne pe dinafară. Nu se mai ştie a câta reorganizare este aceasta, cert este că lipsa de informaţie şi rapiditatea cu care sunt luate deciziile au creat panică printre salariaţi. Nu toţi oamenii vor fi preluaţi de Târgu Jiu, iar celor din Turceni şi Craiova nu li se pune la dispoziţie transport pentru a ajunge la serviciu.

Sindicaliştii consideră că nenumărate reorganizări arată incompetenţa actualei conduceri. „Este sfârşitul anului şi noi tot reorganizări facem. Şi nu vor face nicio reducere, doar bulversează oamenii. Vă daţi seama în ce stare sunt oamenii. Nu ştiu nimic pentru că nu li se dau informaţii. Scrie acolo că o să fie puşi la dispoziţia CEO. Păi ei vor să ştie concret ce va fi. În loc să găsească soluţii reale pentru reducerea costurilor ei se ţin numai de reorganizări şi destructurări“,  a declarat liderul sindical Constantin Mitrescu.

Reduceri drastice la Divizia Minieră

O parte din aceşti angajaţi vor fi absorbiţi de CEO, iar restul ar putea reveni în producţie, dacă îşi găsesc loc. La Rovinari de exemplu, de la Achiziţii, din treizeci rămân zece, iar la Personal din 16 rămân patru. Reduceri serioase vor fi se pare şi la Sucursala Divizia Minieră. Şi aici vor rămâne o mână de oameni, comparativ cu aparatul administrativ de acum. Surse spun că directorul Daniel Antonie ar fi foarte supărat că aproape i se desfiinţează sucursala. De exemplu, la Resurse umane mai rămâne o singură persoană.

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi directorul de resurse umane Ion Răuţ au obligaţia a explica angajaţilor, dar şi opiniei publice măsurile luate şi care sunt câştigurile acestei noi reorganizări.

Vizualizări: 261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: