A crescut numărul donatorilor de sânge

Centrul de Transfuzii Sangvine a început cu  succes activitatea din acest an. Zilnic se înregistrează  un număr de 20 donatori, lucrul dorit de cadrele medicale ale unităţii încă de anul trecut.

Potrivit declaraţiei făcute de dr.Maria Cazan, directorul CTS Gorj, foarte mult vin în ajutor aparţinătorii persoanelor  aflate în impas. Însă odată rezolvată  problema, aceştia  uită să mai vină  altă dată pentru a ajuta să refacem stocul necesar  altor bolnavi. „Îmi doresc ca donarea sângelui să fie din conştiinţă şi nu din necesitate, indiferent care sunt motivele,fie beneficierea de anumite avantaje la donare, fie că au anumite rude bolnave”, a spus Maria Cazan.

Pe lângă bonul de 58,17 lei şi o zi liberă de la serviciu donatorii mai beneficiază şi de un control cardiologic şi o radioscopie pulmonară gratuită anual. De asemenea, donatorii se pot interesa şi rezultatele analzelor făcute înainte de donarea. Astfel, după două săptămâni de la efectuarea lor pot descoperi dacă sunt sănătoşi sau  au anumite probleme de sănătate.

Dr. Maria Cazan, a mai precizat că pachetul de analize gratuite cuprinde hemoglobina, grupa RH, transaminaze, proteine totale, anticorpi regulari, anticorpi HCV, anticorpi HIV, anticorpi HTLV, analize care se gratuit pentru toate persoanele, indiferent dacă sunt asigurate sau beneficiază de vreun venit.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: