A adormit la volan şi s-a oprit într-un cap de pod

A adormit la volan şi s-a oprit cu maşina într-un cap de pod. Vorbim de un şofer de 60 de ani din comuna Vladimir care a aţipit pentru câteva secunde şi a fost suficient să producă un accident. Atât el, cât şi alţi doi pasageri, printre care şi o femeie însărcinată în opt luni, au ajuns la spital. Conducătorul auto a fost scos de pompieri dintre fiarele contorsionate, iar stare lui de sănătate este destul de gravă. Din fericire, gravida şi socrul acesteia s-au ales cu câteva zgârieturi şi o sperietură pe măsură.

Tânăra de 24 de ani, însărcinată în luna a opta, a plecat de dimineaţă de acasă cu microbuzul la spitalul Târgu-Cărbuneşti să verifice evoluţia sarcinii. După ce medicii au asigurat-o că totul este bine, aceasta s-a întâlnit cu socrul ei şi au plecat spre casă cu un consătean cu maşina. Nu au mai ajuns la Vladimir, pentru că în satul Vierşani, şoferul a aţipit şi după ce a părăsit partea carosabilă s-a oprit cu maşina într-un cap de pod. „Noi am auzit o bubuitură şi când am ieşit afară am văzut maşina în şanţ. Am ridicat-o. I-am ajutat pe cei din maşină să iasă şi şoferul mi-a spus că a adormit la volan”.

Localnicii au fost cei care au sunat la 112 şi au cerut sprijinul ambulanţei, dar şi al pompierilor pentru a-l scoate pe şofer dintre fiarele contorsionate. “Ne-am deplasat la faţa locului unde a fost anunţat un accident cu trei victime. Două dintre ele au fost scoase şi noi am descarcerat şoferul care era prins între fiarele contorsionate“, a declarat şeful Gărzii de intervenţie, Stelian Bălaşa.

La faţa locului a ajuns imediat şi un echipaj de la poliţie. „Ne-am deplasat în satul Vierşani din comuna Jupăneşti, unde a avut loc un accident rutier soldat cu trei victime. Din declaraţiile martorilor am înţeles că şoferul a adormit la volan. În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului auto şi ceilalţi doi pasageri au suferit leziuni uşoare”, susţine  agentul şef principal Tudor Spătaru.

Femeia însărcinată şi socrul ei sunt din fericire în afara oricărui pericol însă vor mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.

Şoferul obosit a suferit mai multe traumatisme şi cel mai probabil va fi supus unor intervenţii chirurgicale. Când îşi va reveni, acesta va trebui să răspundă în faţa legii pentru că a adormit la volan şi a accidentat doi pasageri.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: