A ales noul director sportiv al Universităţii Craiova!

Mihai Rotaru a ales noul director sportiv al Universităţii Craiova. Este vorba de fostul arbitru Silviu Bogdan, cel care se va afla între antrenorul principal și președintele clubului.

Din sezonul 2025-2026, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un director sportiv în organigramă, iar primul curs pentru obţinerea licenţei obligatorii a fost demarat deja de FRF.

Costul cursului este de 7.525 de euro, sumă din care FRF va subvenţiona 25 % pentru cluburile din primele două eşaloane care trimit un reprezentant la acest curs şi dovedesc că este sub contract cu clubul respectiv. Cursul de Director sportiv va fi un program intensiv, de aproximativ un an, structurat în nouă module de lucru.

Principalul acţionar al Universităţii Craiova, Mihai Rotaru, a decis ca Silviu Bogdan să fie directorul sportiv al echipei din Bănie, el începând deja cursurile la FRF.

Silviu Bogdan a revenit de curând în cadrul clubului, ca şef al departamentului de scouting, el fiind cel care i-a descoperit pe Valentin Mihăilă, Vladimir Screciu, Jovan Markovic, Ştefan Baiaram sau Ştefan Vlădoiu.

Din trasferurile lui Valentin Mihăilă la AC Parma, Vladimir Screciu la Genk şi Andrei Vlad la FCSB, lui Silviu Bogdan i-au revenit peste 2,5 milioane de euro.

În 2019, Silviu Bogdan a părăsit gruparea din Bănie, activând apoi, pentru scurte perioade, la cluburi precum CFR Cluj sau Turris Turnu Măgurele. Fost arbitru, Silviu Bogdan a fost şi în fruntea AJF Dolj din 2012 până în 2016. În acest moment, Silviu Bogdan are o echipă înscrisă în Liga a IV-a Dolj, Viitorul Ştiinţa Craiova.

Vizualizări: 3,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: