A crescut cererea de cărbune la SNLO

SNLO livrează cărbune cu 50% mai mult decât în lunile de vară. Daniel Burlan, directorul general al SNLO, spune că majorarea cererii de cărbune este datorată exportului de curent electric.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia livrează mai mult cărbune decât în perioada de vară. Daniel Burlan, director general al SNLO, spune că de la începutul lunii octombrie, SNLO livrează mai mult cărbune cu 50% decât în luna august. „Anunţam la începutul verii că majorarea cererii de cărbune va creşte şi pentru a avea un termen de comparaţie faţă de începutul anului, când livram un milion două sute, acum livrăm un milion opt sute, asta înseamnă 50% mai mult, iar dacă ne comparăm cu începutul anului, când livram 800-900 mii de tone, înseamnă dublul livrărilor din vară”, a precizat Burlan.

Creşterea livrării de cărbune se datorează exportului de energie pe care termocentralele din Gorj au reuşit să îl facă. „Creşterea livrării de cărbune se regăseşte printr-un export făcut de 150 MW făcut de termocentrale din cele trei complexe. Asta în urma gestionări comune a unei cantităţi de energie care se va exporta la un preţ competitiv pe piaţă”, susţine directorul general al SNLO. Burlan spune că, în perioada următoare, se va menţine un stoc constant de 500 de mii de tone, iar în acest fel se va putea livra cărbune şi în luna decembrie pentru a nu rămâne descoperiţi în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când minerii vor intra în concediu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: