A cules bomba de pe câmp şi a dus-o acasă

Un cioban din Curpen, comuna Stăneşti, a reuşit să-şi şocheze vecinii, după ce a dus acasă un proiectil găsit pe câmp, în timp ce se afla cu oile la păscut. Deşi ruginit, proiectilul era activ şi putea oricând să explodeze. Bărbatul a spus că nu se teme şi chiar a făcut glume cu vecinele, prefăcându-se că aruncă proiectilul spre ele. Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu au gustat gluma şi i-au cerut omului ca data viitoare când mai găseşte aşa ceva, să sune la 112.

Ciobanul s-a întors de la stână cu proiectilul în desagă, pentru că a vrut să-i arate şi soţiei descoperirea făcută. A stabilit ca proiectilul activ să stea în bucătărie, dar înainte de asta s-a lăudat şi la vecini cu bomba pe care o depozitează în casă. Proiectilul cu calibru de 16 mm a trecut din mână în mână, pe la toate vecinele, care se minunau de descoperirea făcută. „L-am găsit pe câmp şi l-am dus în bucătărie. Nu mi-e frică. Şi ce dacă explodează?”, a spus ciobanul nepăsător. Nici vecinele nu erau mai sperioase, dar asta până când au aflat că există riscul exploziei. „Nu am ştiut că e periculos, nu trebuia să-l aducă”, şi-a dat cu părerea o vecină. „Se putea întâmpla o nenorocire”, a adăugat un vecin.

Proiectilul, detonat de specialişti

Au fost şi vecini care au conştientizat pericolul la care sunt expuşi de proiectil şi au anunţat imediat organele abilitate. Specialiştii care au ajuns la faţa locului au rămas uimiţi când au văzut că bomba este dată din mână în mână, deşi exista pericol să explodeze pentru că proiectilul era activ.

Lt.col. Serafim Văideanu, specialist în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a mers la faţa locului şi a constatat că este vorba de un proiectil de 76 mm, activ, care putea exploda în orice moment.

Proiectilul activ datează din cel de-al doilea război mondial. Acesta a fost detonat ieri în poligonul de lângă Târgu Jiu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: