A doua decizie împotriva companiilor energetice

Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 14 aprilie, recursul formulat de societatea Hidroelectrica împotriva hotărârii pronunţate de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 49977/3/2010, rămânând astfel irevocabilă respingerea înregistrării Proiectului de constituire a companiei naţionale Hidroenergetica. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul companiei Electra.

"În atare situaţie, cele două mari companii energetice propuse de actualul guvern nu vor mai lua fiinţă, actualul proiect de restructurare a sistemului energetic fiind irevocabil desfiinţat", se arată într-un comunicat transmis duminică de Federaţia Sindicală a Hidroelectrica, Hidrosind.

În decembrie 2010, la solicitarea salariaţilor din Hidroelectrica, Tribunalul Bucureşti declarase nelegal Proiectul de divizare a Hidroelectrica şi de fuziune în vederea constituirii  CN Hidroenergetica, apreciind că fuziunea societăţilor din energie, concomitent cu divizarea Hidroelectrica, nu poate avea loc. Anterior pronunţării Curţii de Apel asupra recursului înaintat de Hidroelectrica, în luna martie 2011, instanţa a decis în mod irevocabil că nu poate fi înregistrat nici Proiectul de fuziune în vederea constituirii CN Electra.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: