Contradicţii privind cesionarea lucrărilor pentru drumul de la Sadu

Problema reabilitării drumului de la Sadu se pare că nu este încă rezolvată. În timp ce reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj spun că ungurii au cesionat lucrările unei firme din Piteşti, conducerea Regionalei Drumuri şi Poduri Craiova infirmă acest lucru deoarece nu au primit nici un act oficial în acest sens, Compania nevalidând nici un contract de cesionare. Cert este că o firmă şi-a adus deja utilajele în Gorj şi că societatea din Budapesta avea termen ca până pe 15 aprilie să înceapă lucrările.

Reabilitarea drumului de la Sadu rămâne în continuare un mister. La sfârşitul săptămânii trecute reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj au anunţat că societatea Vegyepszer ZRT Budapesta a concesionat lucrările de reabilitare a DN 66 firmei SC Argecom SA Piteşti. Ba mai mult aceasta a început să-şi aducă utilajele pentru începerea lucrărilor. Ieri, însă în cadrul unei întâlnirii cu prefectul Liviu Andrei, directorul Regionalei Drumuri şi Poduri Craiova a precizat că de la Compania Naţională nu a sosit nici un act oficial în acest sens şi că acest contract de cesionare nu a fost validat. “În singura hârtie oficială se specifică faptul că societatea din Budapesta a primit a treia notificare în data de 22 martie. Potrivit acesteia trebuiau să se mobilizeze pentru a începe lucrările până la 15 aprilie şi să prezinte consultantului un contract până la data de 22 aprilie. În cazul nerespectării acestor termene se va ţine o nouă licitaţie. Până în momentul de faţă nu a sosit nici un act oficial prin care să se confirme faptul că lucrările au fost cesionate”, a declarat Constantin Şerban, directorul Regionalei Drumuri şi Poduri Craiova. Astfel, există posibilitatea ca ungurii să ne inducă din nou în eroare şi să spună că s-au mobilizat, iar peste puţin timp istoria să se repete.  

Cine are dreptate?

În ciuda celor afirmate de conducerea Regionalei Drumuri şi Poduri Craiova, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj spune că lucrările vor fi realizate de către firma SC Argecom SA Piteşti. “M-am întâlnit vineri cu reprezentanţii firmelor şi se pare că au bătut palma, iar lucrările au fost cesionate. Nu am văzut contractul de cesionare, însă SC Argecom SA Piteşti şi-a adus deja o parte din utilaje. Chiar dacă lucrările vor fi începute în aceste zile, drumul de la Sadu va fi reabilitat în totalitate peste aproximativ 2 ani deoarece volumul de muncă este foarte mare”, a declarat Ion Dina, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj. Societatea Vegyepszer ZRT Budapesta a încasat mai bine de 4 milioane de euro şi a executat până în prezent aproximativ 5% din lucrări.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: