A doua decizie în procesul cotizaţiilor sindicale

Curtea de Apel Craiova se va pronunţa într-o săptămână în cazul procesului dintre administraţia şi sindicatele din CE Oltenia privind reţinerea cotizaţiei sindicale. Ieri a fost termen la Curtea de Apel, după ce compania a depus recurs. FNME a câştigat procesul cu CE Oltenia privind încasarea cotizaţiei lunare a salariaţilor, iar Curtea de Apel se pronunţă asupra recursului intentat de administraţie. Părţi în dosar mai sunt şi jurista Diana Grecu şi liderul sindical Constantin Creţan.

Compania a făcut recurs după ce magistraţii Tribunalului Gorj au admis, în data de 20 august, cererea de ordonanţă preşedinţială, care a suspendat aplicarea deciziei Directoratul CE Oltenia până la soluţionarea dosarului pe fond. Administraţia trebuia să reţină pe stat cotizaţiile membrilor de sindicat şi să le vireze în conturile sindicatelor până când o altă instanţă va decide dacă schimbarea sistemului de colectare este legală sau nu. În realitate, compania nu a respectat decizia instanţei, iar sindicatele nu au mai încasat cotizaţie din luna iunie.

Între timp, CE Oltenia a făcut o nouă procedură de strângere a cotizaţiei, iar sindicatele au depus plângere penală cerând daune de un milion de euro.

În aceste zile, minerii şi energeticienii depun cereri la administraţie prin care sunt de acord să plătească cotizaţie şi specifică şi contul unde să trimită banii.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: