"A doua şansă" pentru localnicii din Bâlteni

Veste bună pentru localnicii din comuna gorjeană Bâlteni, care nu au absolvit învăţământul obligatoriu. Acum au ocazia să facă acest lucru, pentru că liceul din comună este într-un proiect iniţiat de o organizație neguvernamentală din Teleorman, în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Deja s-au făcut primele înscrieri, iar din toamna viitoare vor începe cursurile. Conducerea unităţii de învăţământ se teme că nu va putea face faţă numărului mare de cetăţeni care vor să meargă la şcoală.

În acest proiect se pot înscrie cetăţenii din Bâlteni şi nu numai, care au depăşit cu patru ani vârsta de şcolarizare, dar care nu depăşesc vârsta de 64 de ani. Deşi anunţul în comună s-a făcut de o săptămână, luni s-au înregistrat deja primele înscrieri şi foarte mulţi cetăţeni au cerut detalii despre acest proiect.

"Noi şcolarizăm cetăţenii în proiectul "A doua şansă" din clasa I şi până în clasa a X-a. Este important să ştie că prezenţa la cursuri va fi obligatorie, e adevărat că numărul orelor va fi mai mic şi un semetru din acest proiect echivalează un an de studii. Înscrierile au început din această săptămână şi se termină pe 5 septembrie 2020. Noi atunci o să anunţăm şi inspectoratul cu privire la numărul de cetăţeni înscrişi şi la programa şcolară, pentru că totul se face prin Inspectoratul Şcolar", a precizat Constantin Deaconescu, directorul Grupului Şcolar Bâlteni.

Deşi se pot înscrie cetăţeni din tot Gorjul şi nu numai, prioritate vor avea localnicii din Bâlteni, dar şi cei din comunele învecinate. "Vreau să vă spun că ne sună din toate zonele şi s-ar putea să nu facem faţă. Prioritate au cei din comună, pentru că avem foarte mulţi care nu au absolvit învăţământul obligatoriu şi îşi dau seama că nu prea au variante fără şcoală. În funcţie de spaţiul pe care îl avem o să facem cursuri şi dimineaţa, şi seara. O să avem cam 10-15 clase împărţite pe patru grupe de vârste. O să fie peste 300 de înscrişi. Sunt foarte mulţi în comună care nu au 10 clase şi asta este o oportunitate pentru ei", a mai precizat Constantin Deaconescu.

Vizualizări: 2,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: