Romanescu, ședință în Cartierul Bârsești. Ce își doresc localnicii!

Zeci de localnici din cartierul Bârsești l-au convocat pe primarul Marcel Romanescu la o ședință la ei în zonă. Oamenii au o listă lungă de nemulțumiri și i-au cerut socoteală edilului. Cel mai mult, localnicii din Bârsești sunt deranjați de mirosul emanat de groapa de gunoi care este prea aproape de locuințele lor, dar și de faptul că, în curând, acolo va fi mutat padocul din oraș.

Localnicii s-au plâns edilului că nu își doresc să fie aduși câinii fără stăpân lângă casele lor. „De parcă nu aveam destule probleme aici. După ce că avem groapa de gunoi atât de aproape de noi, câinii comunitari mai lipseau. Să îi lase acolo, să facă acolo un padoc mai mare și să îi țină acolo. Noi nu suntem de acord cu această mutare”, a spus un localnic.

„Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că groapa de gunoi este prea aproape de casele lor. Groapa de gunoi, ne-am dori să fie mutată. Să vedem dacă se va putea. Este un miros insuportabil care se emană de acolo. În special vara, trebuie să stai cu ușile, cu ferestrele închise pentru că nu poți să reziști. Pur și simplu te sufoci dacă stai afară. Miroase îngrozitor. Noi i-am cerut domnului primar să facă demersuri și să se mute de aici groapa”, a spus un alt localnic.

„Cine suntem noi, să vină aici gunoaie de peste tot? Din atâtea județe! Nu sunt suficiente ale noastre? Groapa asta de gunoi e prea aproape de noi, miroase îngrozitor și acum când e mai frig. Imaginați-vă în perioada verii, când fermentează tot gunoiul, e irespirabil aerul în tot cartierul”, s-a mai plâns un alt localnic.

Oamenii din zonă au făcut și mai multe sesizări către Garda de Mediu. Firma Polaris, care administrează groapa, a fost amendată cu 50 de mii de lei. „Am avut o nouă întâlnire cu localnicii din Slobozia. Am încercat să limităm efectele poluării. Singura măsură care se poate lua este să se închidă prima celulă. Iar acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul acestui an”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: