A doua „victimă“ a procurorului Diaconescu cere ajutorul lui Marius Iacob

Marius Iacob, procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este aşteptat astăzi în Gorj pentru noi audieri în cazul Ţundrea.  Procurorul este aşteptat cu nerăbdare şi de Nicoliţa Jianu, o femeie de 68 de ani din Târgu-Jiu, care susţine că fiul ei Ion Gheorghe Tudor este o altă victimă a procurorului Ion Diaconescu, la fel ca Marcel Ţundrea.

Femeia vrea să-i prezinte procurorului Iacob dosarul fiului ei. „Nu se mai poate. Domnul Marius Iacob este ultima noastră şansă. La fel ca şi răposatul Ţundrea, fiul meu plăteşte pentru o crimă pe care nu a comis-o el. Şi cazul Ţundrea şi cazul fiului meu au fost anchetate de acelaşi procuror, Ion Diaconescu, care bagă în puşcărie oameni nevinovaţi“, spune Nicoliţa Jianu.

Un memoriu pentru Iacob

Nicoliţa Jianu susţine că fiul ei i-a trimis lui Marius Iacob un memoriu din Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova, unde este încarcerat. „Fiul meu i-a scris din închisoare un memoriu domnului procuror Marius Iacob. Când am auzit că vine la Târgu-Jiu să cerceteze cazul Ţundrea mi-am dat seama că mai este o şansă şi pentru fiul meu. Am venit săptămâna trecută la Parchet să vorbesc cu el şi să-i arăt dosarul fiului meu cu toate documentele, dar nu am reuşit să fac asta pentru că a fost la Pojogeni şi a fost ocupat cu cazul Ţundrea. O să mă duc la Parchet şi aştept să vorbesc cu el. Este singura şansă pentru fiul meu”, a mai spus femeia.

Ion Gheorghe Tudor a fost condamnat în anul 2002 la 23 de ani de închisoare pentru tâlhărie şi omor deosebit de grav, fapte pe care mama lui susţine că nu le-a comis. Atunci el a fost arestat alături de un prieten al lui sub acuzaţia că ar fi ucis o femeie de 80 de ani pentru o sumă simbolică de bani. În anul 2005 Curtea de Apel Craiova a decis punerea în libertatea a lui Ion Gheorghe Tudor după ce adevăratul vinovat, adică prietenul lui şi-a recunoscut vina. După patru ani, Ion Gheorghe Tudor a fost arestat din nou şi în prezent este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova, cu cel care şi-a recunoscut fapta şi care a fost condamnat la 21 de ani de închisoare.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: