Afacerile cu Dan Floarea l-au costat pe Hanu 15 mii de euro

Primăria Motru cere 15.000 de euro daune omului de afaceri Dan Floarea. Banii ar fi trebuit să ajungă la bugetul local de la Uniunea Europeană, dar din cauza unei neînţelegeri între cele două părţi suma s-a pierdut pe drum.

Dan Floarea a ajuns în atenţia opiniei publice după ce a fost regăsit în stenogramele din dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, acesta afându-se şi acum după gratii sub acuzaţia de mită.

În 2005 Primăria Motru a obţinut fonduri PHARE de modernizare a pieţei centrale din oraş. SC TECH SAFETY SA a omului de afaceri, Dan Floarea, a câştigat licitaţia. Lucrările trebuiau finalizate în luna noiembrie a anului 2008 însă nici până în prezent nu s-au terminat întrucât firma omului de afaceri, Dan Floarea, a intrat în insolvenţă. S-a predat ştafeta unei alte firme însă primăria nu a încheiat socotelile cu SC TECH SAFETY SA de la care, potrivit primarului Dorin Hanu, are de recuperat 15.000 de euro. „Printre alte lucrări, firma a montat un utilaj de încărcare a gunoiului menajer, un transportor, dar pentru care nu a putut prezenta acte de provenienţă. Neavând aceste documente, nu am putut primi banii de la UE respectiv 15.000 de euro cât a costat. Considerăm că este un prejudiciu creat la bugetul local motiv pentru care am apelat la instanţă pentru a recupera de la dumnealor banii pe care ar fi trebuit să-i primim de la UE.  

Dan Floarea: „Noi nu vom plăti niciun leu primăriei Motru“

Dan Floarea spune că nu va plăti niciun leu primăriei Motru pentru că firma lui a pierdut din această afacere, nu autoritatea locală „Este vorba de o platformă betonată unde s-a amplasat un transportor. Noi am luat acest transportor de la firma lui Cristea Fluierătoru din Motru, l-am cumpărat cu 700 de milioane de lei vechi. S-a montat, şi primăria nu a vrut să-l plătească pentru că nu s-au dat certificatul şi declaraţia de conformitate. Aceste documente trebuiau eliberate de către firma domnului Fluierătoru, noi avem acte care atestă provenienţa, avem factură, nu mai ţine de noi, firma respectivă trebuie să elibereze aceste documente. Noi nu vom plăti niciun leu primăriei Motru pentru că primăria are să ne dea nouă bani, 700 de milioane de lei vechi“, a precizat Dan Floarea.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: