Suspectul din cazul Ţundrea a lovit din nou în ultimele clipe de libertate

Întorsătură de situaţie în „dosarul Ţundrea”, principalul suspect, Gheorghe Avram, fiind reţinut aseară într-un dosar ce vizează un accident rutier pe care acesta l-a produs cu un autoturism furat, pe strada unde a avut loc evenimentul fiind descoperită ulterior o bătrână decedată, o alta reclamând la Poliţie că a fost bătută în propria locuinţă. Evident că localnicii fac legătura între toate aceste fapte şi îl arată cu degetul pe Avram, femeia bătută declarând şi ea aseară la Poliţie că agresorul este consăteanul lui Marcel Ţundrea.

Gheorghe Avram, în vârstă de 42 de ani, din satul Pojogeni, este un recidivist care a mai stat în spatele gratiilor pentru alte fapte de violenţă extrem de grave, asupra lui planând suspiciuni de implicare în alte dosare rămase nerezolvate. Ieri dimineaţă bărbatul a fost implicat într-un accident rutier produs după ce acesta a furat un autoturism. Accidentul a avut loc în jurul orei 5.00, după ce, conform Poliţiei Judeţene, în jurul orei 3.32, maşina a fost trasă pe dreapta la un control de rutină, la volan aflându-se proprietarul autoturismului, un bărbat de 39 de ani. Acesta avea o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Târgu Cărbuneşti pentru recoltarea probelor biologice. Alţi patru pasageri aflaţi în autoturism, printre care şi Avram, au rămas lângă maşină, proprietarul care a plecat cu poliţiştii lăsând cheile în contact.

Ulterior, Gheorghe Avram s-a urcat la volan şi, după câţiva kilometri a ieşit de pe carosabil, autoturismul lovind un podeţ, după care s-a înfipt în zăpada de pe marginea şoselei. IPJ Gorj menţionează că bărbatul a plecat apoi spre locuinţa sa, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Surse din rândul anchetatorilor spun că Gheorghe Avram a fost ridicat de la domiciliu în jurul orelor 6.00, el fiind adus la Târgu Jiu, pe numele lui fiind emis, luni, un mandat de aducere pentru a fi audiat de procurorul Marius Iacob, din cadrul Parchetului General, în „dosarul Ţundrea”. Iacob nu l-a mai audiat pe Avram, bărbatul fiind dus ulterior la Ţicleni, oraş pe raza căruia s-a produs accidentul.

Violenţe după violenţe

Ziua era însă de abia la început când Avram a dat cu maşina în şanţ, seria confuziilor şi a informaţiilor bulversante venind de abia în orele următoare. O bătrână din oraş, Maria Petic, a anunţat în zorii zilei că un individ necunoscut a intrat peste ea în locuinţă şi a bătut-o, poliţiştii fiind anunţaţi, la o scurtă perioadă că la o distanţă de mai puţin de un kilometru o altă femeie în vârstă, Ioana Bobeanu, prezintă mai multe lovituri şi trage să moară. Ioana Bobeanu a fost transportată ulterior la spitalul de urgenţă din Târgu Cărbuneşti, femeia decedând aici.

Procurorul Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a deplasat în cursul zilei la Ţicleni pentru a investiga faptele în care au fost implicate cele două bătrâne, acesta declarând că există suspiciuni cu privire la decesul Ioanei Bobeanu. Acesta a negat că între accidentul în care a fost implicat Avram şi bătrâna decedată sau cea bătută ar exista vreo legătură directă, procurorul precizând că o eventuală legătură poate fi făcută azi, după ce medicii legişti vor face necropsia Ioanei Bobeanu.

Declaraţia care îl înfundă în puşcărie

Maria Petic, bătrâna agresată în propria locuinţă a fost audiată ieri timp de mai multe ore, ea declarând aseară, la finalul audierilor, că Gheorghe Avram este bărbatul care a intrat peste ea în casă şi a lovit-o. „Iniţial am crezut că ginerele meu ar fi fost, dar, acum, după ce l-am văzut pe ăsta (n.r. –Avram) aici sunt sigură că el a fost. Are şi căciula neagră pe care am reţinut-o. Fosta lui concubină a fost vecină cu mine şi mă ştia, iar la femeia aia moartă el a stat în gazdă şi nu cred că nu e nicio legătură. Pe mine cred că a vrut să mă violeze, dar nu a mai apucat pentru că am ţipat după ajutor”, a declarat Maria Petec.

Căutat pentru una, reţinut pentru alta

Surse judiciare susţin că Avram va fi acuzat azi de faptele de violenţă reclamate de către Maria Petec, bărbatul urmând, tot miercuri, să fie prezentat unei instanţe de judecată pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru accidentul pe care l-a provocat.

Gheorghe Avram este a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt de autovehicul, conducere fără permis, distrugere şi părăsirea locului accidentului. Bărbatul provine din acelaşi sat în care a locuit şi Marcel Ţundrea, precum şi fata de 14 ani care a fost violată şi ucisă în 1992 şi pentru care Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat jumătate. Avram şi Ţundrea au fost la un moment dat şi colegi de celulă, Ţundrea declarând înainte de a deceda că vinovat de faptele pentru care el a făcut 12 ani de închisoare ar fi consăteanul său.

Ancheta din „Dosarul Ţundrea” este condusă în prezent de procurorul Marius Iacob – şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General. Marius Iacob a plecat ieri din judeţul Gorj, menţionând că va reveni la Târgu Jiu, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: