Doi masteranzi de la UCB, exmatriculaţi din greşeală

Universitatea Constantin Brâncuşi (UCB) din Târgu-Jiu a reparat, într-o şedinţă de Senat, o greşeală ce ar putea afecta imaginea instituţiei de învăţământ superior. Este vorba despre exmatricularea din greşeală a două persoane e urmau cursurile de master.

Doi masteranzi de la Universitatea Constantin Brâncuşi au fost exmatriculaţi dintr-o eroare a profesorilor. Cursanţii Facultăţii de Ştiinţe Economice au fost primiţi înapoi doar după ce au făcut dovada faptului că profesorii au greşit.

Au uitat să treacă notele

Atunci când s-au prezentat la facultate, doi studenţi de la Ştiinţe Economice au constatat cu stupoare că figurează pe lista exmatriculaţilor. Într-o şedinţă de Senat a Universităţii Constantin Brâncuşi, comisia a stabilit exmatricularea celor doi studenţi, Irinel Curelea şi Nicoleta Mădălina Drugă, pe motiv că unul figura absent de la un examen, iar celuilalt profesorii nu îi trecuseră notele în registre. „Cei doi studenţi aflaţi în această situaţie au avut în transcrierile din revistele de înmatriculări unele omisiuni. Într-unul dintre cazuri a fost o problemă legată de transcrierea de către cadrul didactic în catalogul informatic, în sistemul fizic al registrelor şi din această cauză el nu a apărut la finalul anului pe registrele fizice ca fiind promovat”, susţine Liviu Neamţu, prorector la UCB.

Reprezentanţii Universităţii cred că de vină pentru această situaţie sunt şi cei doi studenţi, deoarece au descoperit abia după şase luni că au fost exmatriculaţi. „Pe de altă parte dacă luam în calcul şi studenţii care se află în această situaţie, obligativitatea lor era ca la sfârşitul anului să-şi consulte situaţia şcolară... Noi chiar punem la dispoziţie studenţilor posibilitatea de a urmării în sistemul informatic şi au acces direct şi nelimitat la situaţia şcolară. Dânşii probabil că au fost plecaţi şi nu au mai fost interesaţi de situaţie lor şcolară de peste şase luni”, susţine Liviu Neamţu.

Situaţia a fost rezolvată prin transcrierea în registre a situaţiilor şcolare şi prin anularea exmatriculării acestor studenţi, cei doi putând participa la examenul de disertaţie. Ei finalizaseră studiile şi au rămas doar să susţină examenul de disertaţie din sesiunea februarie.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: