Patru arestaţi după o răfuială cu pistoale

Patru bărbaţi au ajuns în arestul Poliţiei Gorj, după ce vineri seara au fost implicaţi într-un scandal în care unul dintre ei a făcut şi uz de armă, folosind un pistol cu bile pentru a se asigura că împarte dreptatea aşa cum îşi doreşte. Printre scandalagii se numără şi membri ai familiei Călina, un clan implicat în trafic de minori şi ai cărui membri s-au aflat în 2008 în arest preventiv în dosarul aflat încă pe masa judecătorilor.

Cei patru indivizi care iniţial au fost reţinuţi de către poliţişti au vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, trei dintre ei fiind acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, cel de-al patrulea fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Toţi au fost implicaţi vineri seara într-un scandal produs într-un apartament şi pe scara unui bloc din zona de sud a municipiului. Trei dintre bărbaţi se aflau în apartamentul respectiv, peste ei intrând celălalt, care a folosit un pistol cu bile pentru a se răzbuna, între aceştia mai având loc o încăierare în urmă cu câteva seri. Adrian Stelian Călina, de 45 de ani, a suferit o uşoară plagă prin împuşcare, rana fiind una superficială, de 0,5 cm, fără probleme pentru sănătatea acestuia. Cel care a scos pistolul este Daniel Retuşanu, de 33 de ani, în scandal fiind implicat şi un tânăr de 18 ani, Florin Manta, precum şi un unchi al acestuia, Daniel Călina, cu toţii fiind rude cu alţi indivizi din familia Călina, implicaţi într-un proces al DIICOT ce vizează traficul de minori.

          Niculina Călina, sora a doi dintre bărbaţii reţinuţi şi mama tânărului de 18 ani reţinut şi el, implicată, de asemenea, în ancheta DIICOT, susţine că uşa apartamentului în care locuiau cu toţii era descuiată şi astfel a fost posibil accesul celui de-al patrulea bărbat. Femeia a precizat că este gravidă în două luni, ea fiind transportată la spital după producerea incidentului şi după ce a cerut sprijin la 112. Ulterior ea a refuzat internarea, neavând nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, la spitalul judeţean de urgenţă Târgu Jiu a ajuns şi un frate al acesteia, cu o uşoară plagă ce putea fi produsă de una dintre bilele trase din pistol. Bărbatul nu a avut nevoie de internare medicală, el fiind printre cei patru reţinuţi de către poliţişti.

          Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei s-au deplasat vineri seara în zona în care s-a produs incidentul, anchetatorii încercând să găsească probe şi indicii. Jandarmii au format un cordon care nu a permis nici măcar locatarilor să se apropie de locul incidentului, cele mai multe persoane chestionate despre focurile de armă trase menţionând că nu ştiu ce s-a întâmplat. Sâmbătă după-amiază cei patru au fost prezentaţi unei instanţe de judecată, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de zece zile. Fraţii Călina s-au declarat nevinovaţi, aceştia susţinând că sunt victime şi că nu înţeleg de ce au ajuns după gratii. Poliţiştii spun însă ca întregul scandal a produs indignarea cetăţenilor din zonă, folosirea pistolului cu bile complicând şi mai mult lucrurile pentru indivizii implicaţi în altercaţia respectivă.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: