A emis file CEC fără acoperire

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei firme, suspectat că a prejudiciat alte două societăţi comerciale, cu peste 58.300 de lei, prin emiterea de instrumente de plată fără acoperire.

La data de 18 ianuarie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj au finalizat cercetările faţă de G.D., de 32 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune prin emitere de file CEC fără respectarea dispoziţiilor legale.

Din probatoriul administrat de către poliţişti s-a constatat că suspectul, în perioada mai – august 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat de la două firme, una din municipiul Bucureşti iar cealaltă din municipiul Târgu-Jiu, materiale de construcţii (profile PVC, accesorii pentru tâmplărie, vopsea lavabilă etc.).  Cu prilejul achiziţionării acestor mărfuri în valoare de peste 58.300 de lei, suspectul a indus în eroare reprezentanţii celor două firme prejudiciate, în sensul că, pentru plata şi garantarea plăţii acestor materiale, a emis 4 file CEC, fără a avea disponibil în cont şi fără a avea dreptul de emite astfel de instrumente de plată, fiind în interdicţie bancară.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: