Şeful AJOFM Târgu Jiu s-a spânzurat în propria-i locuinţă

Veste şoc primită ieri de angajaţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, după ce şeful sucursalei Târgu Jiu, Damian Honcea, a fost găsit spânzurat în propria-i locuinţă. La fel de şocate au fost şi rudele sale, care nu se gândeau o clipă că aşa ceva ar fi posibil, mai ales că bărbatul de 43 de ani nu a dat o clipă de bănuit că ar putea recurge la un astfel de gest.

O vecină a fost cea care a observat că într-o anexă a casei pe care Honcea o avea în cartierul Şişeşti bărbatul stă nemişcat. Femeia a crezut că acesta nu o aude şi s-a apropiat mai mult de gard ca să îl întrebe dacă doreşte o cafea. Ce a urmat apoi… e greu de povestit. „Era convinsă că el are treabă pe acolo şi nu o aude. S-a dat mai aproape de gard ca să îl întrebe dacă bea o cafea, iar când l-a văzut a simţit că pică din picioare. I s-a făcut rău pur şi simplu, mai ales că îl ştia ca pe un vecin foarte bun, serviabil, fără probleme”, a povestit una dintre vecine.

Teribila scenă nu s-a produs de dimineaţă, ci undeva după prânz, nimeni neştiind de câte ore atârna în ştreang Damian Honcea. O ambulanţă a venit la faţa locului pentru a-i acorda primul ajutor, dar medicii şi-au dat seama că pacientul pentru care au fost chemaţi nu mai are nicio şansă de a reveni la viaţă. Echipajul medical a trebuit, în schimb, să acorde primul ajutor pentru soţia bărbatului, dar şi pentru vreo două vecine care au leşinat după ce au aflat despre producerea tragediei.

         Nici un motiv temeinic

         Ce l-a determinat pe Honcea să recurgă la un asemenea gest nu a putut nimeni să spună. Un bilet de adio nu a fost găsit în urma sa, deocamdată, iar cei care îl cunosc spun că nu ştiu să fi avut vreo problemă deosebită. Joia trecută a lipsit de la serviciu pentru că ar fi avut probleme de sănătate copilul pe care îl are din cea de-a doua căsătorie. Şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, povesteşte, înmărmurit de durere, că vineri Damian l-a sunat şi i-a spus că, de data aceasta, el nu se simte bine şi că vrea să îşi facă nişte analize. Luni dimineaţa bărbatul nu a mai venit însă la biroul său, fiind aşteptat toată ziua să îşi facă apariţia. Vestea sinuciderii sale a picat ca un trăsnet pentru toată lumea.

         Elisabeta Horcea, mama bărbatului, şi-a jelit ieri fiul convinsa fiind ca acesta avea ceva pe suflet. „Era mai abătut în ultimele zile. A fost sâmbătă la noi la o petrecere în familie şi părea mai tăcut, dar nu ne-a spus nimic altceva. Nu ne-am fi gândit niciodată că ar fi putut să facă aşa ceva”, spune femeia. Trupul neînsufleţit al fostului director a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru ca legiştii să îşi spună punctul de vedere cu privire la cauzele morţii, poliţiştii încercând să stabilească ce anume l-ar fi putut determina pe Damian Horcea să ia o astfel de decizie radicală pentru destinul său.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: