Destin tragic la 15 ani! Mort sub zidul de beton

Un copil de 15 ani şi-a găsit ieri sfârşitul sub un zid de beton. Băiatul căuta fier vechi într-o hală de lângă termocentrala Rovinari, împreuna cu un prieten cu doi ani mai mare. Zidul şubred s-a prăbuşit peste băiat, a cărui viaţă nu a mai putut fi salvată. Minorul era în grija statului, fiind părăsit de părinţi. Cu privire la moartea sa, vor face anchetă atât Protecţia Copilului, cât şi Poliţia.

Nicolae Ionel Mihai de 15 ani era la adunat de fier vechi cu un prieten. Un zid din clădirea veche s-a prăbuşit, strivind trupul adolescentului. Totul sub ochii prietenului şi colegului său de cameră, care a povestit întreaga întâmplare. „Am venit aici să căutăm fier vechi, să facem şi noi un ban. Am văzut nişte bucăţi de fier striat şi am zis să le tragem din zid. Am scos vreo zece bucăţi, apoi i-am zis să ne oprim, că o să cadă zidul pe noi. Nicolae a zis că nu plecăm fără bani de aici şi a mai tras o bucată de fier chiar din centură, aşa că zidul s-a prăbuşit. Eu am apucat să sar în mărăcini şi am scăpat”, a spus Robert Gârban, prietenul victimei.

Cei doi băieţi locuiau la centul de tip familial „Tineretul” din Rovinari, fiind în grija unei educatoare. Robert a povestit că aveau dreptul  la două ore de plimbare pe zi şi nu i-au spus educatoarei că se duc după fier vechi.

Băiatul a avut de mic o viaţă grea

La faţa locului a ajuns şi un reprezentant al Protecţiei Copilului, pentru că minorul era în grija statului. Băiatul a avut de mic o viaţă grea, fiind părăsit de mamă, mai apoi de bunic, pentru ca mai târziu să fie abuzat fizic şi exploatat de familii adoptive. Părea că şi-a găsit liniştea în casa de tip familial din Rovinari.

Valeria Iriza, director la Complexul pentru Copii în Dificultate, a spus că Nicolae a fost părăsit de mamă la numai trei luni şi rămas în primii ani de viaţă la bunic. Când bătrânul nu l-a mai putut  îngriji, copilul, care este de loc din Giurgiu, a fost dat la Casa de copii. Nicolae a fost o vreme în centrul de plasament din Târgu Jiu, după care a fost trimis la rudele lui din Giurgiu, unde a fost abuzat fizic şi trimis la furat. Valeria Iriza susţine că a fost dorinţa copilului să revină la Târgu Jiu, unde a ajuns pe 9 decembrie anul trecut, fiind preluat la centrul de primiri în regim de urgenţă, iar mai departe a fost repartizat la casa de tip familial din Rovinari. „Totul s-a făcut pe bază de proces verbal, pentru că nu s-a dat o sentinţă temporară sau definitivă de plasament”, a explicat Valeria Iriza.

Poliţia a demarat o anchetă, pentru a afla cine se face răspunzător de moartea băiatului.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: