Poliţistul din dosarele „Motorina” şi „Potârcă”, beat la volan

Un om al legii a dat ieri „lovitura” vieţii sale, după ce s-a urcat băut la volanul propriului autoturism. Minel Sanda, ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost implicat într-un accident rutier produs în zona de sud a municipiului, în apropierea sensului girator de la „Paralela 45”.

Acesta a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a izbit de alte două, care au ricoşat în alte două autoturisme parcate în apropiere. Poliţistul a fost recunoscut de către unii dintre şoferii aflaţi în trafic, dar mai ales de către colegii săi de la Rutieră, care au venit să vadă ce s-a întâmplat şi cine poartă vina pentru cele întâmplate. Când i-au pus fiola, agenţii rutieri au constatat că ofiţerul Sanda avea o alcoolemie de 0,80 mg/l în aerul pur expirat. Pe vechea legislaţie poliţistul ar fi putut să o mai scalde, dar conform noilor modificări intrate în vigoare după 1 ianuarie, alcoolemia respectivă îi aduce un dosar penal.

Minel Sanda este ofiţerul care în noiembrie 2010 s-a implicat în reţinerea, consecutivă, de două ori a lui Constantin Ninel Potârcă, fostul candidat la Preşedinţia României fiind acuzat de evaziune fiscală. Unul din cele două dosare zace şi acum prin sertarele Parchetului şi Poliţiei, Potârcă spunând că nu există probe împotriva sa, dar că nimeni nu are curajul să finalizeze ancheta pentru că el a fost reţinut în acel dosar şi o vină tot trebuie să i se găsească. Ofiţerul implicat în accidentul de ieri are treabă şi cu dosarul „Motorina”, cel în care au fost făcute reţineri şi arestări în vara anului trecut, numele directorului PDL Iustin Moţa fiind cel mai asociat cu ancheta respectivă. Nici acel dosar nu a mai fost rezolvat după atâtea luni, deşi deciziile luate de poliţişti în această anchetă i-au făcut praf imaginea tânărului politician, acesta explicând în zadar că nu are vreo vină, puţini fiind cei dispuşi să îl şi asculte.

SCUZĂ

Ofiţerul SIF urcat ieri la volan sub influenţa alcoolului are o singură scuză, minoră, pentru cele întâmplate, el fiind în această perioadă în concediu de odihnă.

CAZ

El nu este singurul poliţist din Gorj implicat într-un accident rutier, cel mai faimos caz rămânând totuşi cel al lui Sabin Vieru, cel care în primăvara lui 2008 l-a accidentat mortal pe profesorul Dumitru Bunoiu, fostul director al Colegiului Gheorghe Magheru. Patru ani se vor împlini în curând de la acea nenorocire, iar justiţia este departe de a pronunţa un verdict final în cazul poliţistului.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: