Protest anemic anti-Băsescu la Târgu Jiu

Cele 2-3 grade Celsius de ieri după-amiază i-au ţinut în case pe gorjenii care fuseseră chemaţi pe reţelele de socializare de pe internet pentru a veni în centrul oraşului şi a protesta împotriva actualilor guvernanţi. Mai mulţi jandarmi au pierdut vremea în piaţă pentru 20 de manifestanţi. Aceştia spun că au ajuns în faţa Prefecturii după ce au primit sms-uri, dar nu dezvăluie cine le-a trimis.

La ora 14.00, când lumea era aşteptată la mitingul respectiv în piaţă era doar jurnaliştii, trecătorii şi…porumbeii, după vreo oră reuşind să se strângă vreo 20 de oameni dispuşi să strige împotriva lui Băsescu. În fruntea lor a fost Cristinel Tănasie, un participant extrem de vocal la toate mitingurile organizate de-a lungul anilor împotriva oricărei puteri de dreapta, el fiind până în 1996 şef al fostului PDSR Gorj şi secretar general al Prefecturii.

Ce spun politicienii din Gorj

Mitingul de ieri i-a avut printre participanţi pe câţiva membri ai PRM, restul partidelor neimplicându-se în mod direct într-o acţiune care oricum nu era autorizată. Cu toţii au plecat destul de repede acasă, pe motiv că trebuie să mănânce şi să revină, eventual, spre seară, în faţa Prefecturii, asta dacă nu cumva şi porumbeilor de acolo li s-ar fi făcut foame între timp… Politicienii gorjeni au stat departe de acţiunile respective, preferând transmisiunile tv cu alte manifestaţii de prin ţară. Dian Popescu spune că, în calitate de preşedinte al PNL Gorj, este solidar cu manifestaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, el precizând că îndeamnă lumea la calm. „Sunt solidar cu manifestanţii şi, în acelaşi timp, fac un îndemn la linişte şi calm. Nu am mers acolo, în Piaţă, pentru că nu pot să mă amestec într-o acţiune neautorizată. Partidele oricum nu s-au implicat pentru că dacă noi ne-am fi propus să ieşim în stradă cu siguranţă eram câteva mii în centrul oraşului”, a spus Dian Popescu.

De partea cealaltă, senatorul Ion Ruşeţ, spune că mitingurile care iniţial au fost unele de susţinere a lui Raed Arafat, acum au căpătat alte conotaţii. Şeful PDL Gorj declară că şi la Tg Jiu ar fi putut să fie mai mulţi participanţi în favoarea susţinerii lui Arafat dacă ar fi fost cineva care să facă o astfel de mobilizare, oamenii dându-şi însă seama că acţiunile respective sunt manipulate. „În prima fază mitingurile au fost unele în favoarea lui Raed Arafat, care nu e de ieri de azi în Guvern. Acţiunile respective au însă acum o altă conotaţie, una care se încadrează perfect după vocea lui Victor Ponta. De asta nici nu au ieşit oamenii în stradă şi, în plus, mai este chiar mesajul domnului Arafat ca oamenii să nu se lase manipulaţi”, spune senatorul democrat-liberal.

Deputatul UNPR Dan Morega declară, la rândul său, că nemulţumiri sunt în rândul populaţiei, parlamentarul declarându-se însă de acord şi cu punctele de vedere exprimate de preşedintele Traian Băsescu. „Sunt foarte de acord cu ceea ce a spus preşedintele  cu privire la faptul că există foarte multă corupţie în sistemul public de sănătate şi mai ales în relaţiile cu firmele private. Întrebarea mea este una retorică, cine opreşte DNA-ul să facă anchete şi aici, ei preferând să facă deseori dosare politice, nu să lupte cu adevărat împotriva celor corupţi. Personal i-am înmânat procurorului şef de secţie Ţulus o serie de documente despre hoţii şi excrocherii din Gorj şi nici măcar nu s-a uitat pe ele. Pe el îl interesa doar să-l ancheteze pe Morega şi să pună presiune pe mine”, spune deputatul.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: