A fost acuzat că a intrat prin efracție. Viceprimar: Am primit acordul domnului director

Primarul comunei Jupânești, Ion Gîrniceanu, a depus o plângere împotriva viceprimarului localității, acuzându-l de intrare prin efracție.

Conflictul s-a iscat după ce viceprimarul, Constantin Bușe, a mers la școlile și la Căminul Cultural din comună, alături de o echipă de la o televiziune centrală, pentru a prezenta starea și condițiile în care învață copiii din localitate.

”Viceprimarul comunei Jupânești, împreună cu fostul lider AUR, au pătruns în toate școlile din comuna Jupânești fără a avea accept, unde au filmat peste tot diferite obiective. Ba mai mult, au intrat și în Căminul Cultural prin efracție, unde au filmat acele obiective care se văd și se pot filma, dar acolo este și o mică problemă pentru că în incinta Căminului Cultural avem și arhivele. Am sesizat poliția, am depus plângere la poliție, acum așteptăm să se facă cercetările și se pot confirma prin camerele video care sunt la toate instituțiile, inclusiv la Primăria și la Căminul Cultural Jupânești. Viceprimarul este deocamdată la Partidul Național Liberal, nu știu la ce partid va candida, posibil să candideze. A vrut să arate condițiile de la școlile din Jupânești, problema este că nici măcar nu au filmat condițiile care sunt bune, le-au filmat doar pe cele rele. Da, avem toalete în fundul curții. Treaba e că avem și o toaletă la centru, unde sunt condiții decente, cu apă trasă, cat de cât moderne”, a transmis edilul comunei, pentru Radio Infinit.

Contactat de echipa Pandurul, viceprimarul spune că a primit acordul pentru a intra în școli și că acuzația primarului este nefondată: ”Este o minciună, ca multe altele. Domnul primar minte cu nerușinare, ca de fiecare dată. Dumnealui a făcut o plângere penală pentru intrare prin efracție. Intrare prin efracție înseamnă spargere, forțare. Am intrat cu acordul domnului director în toate școlile din comună. L-am anunțat pe domnul director, inclusiv echipa Digi 24 a cerut acceptul, nu au intrat fără. În Căminul Cultural am luat cheia de la îngrijitorul clădirii. Am intrat cu cheia. Dumnealui spunea ceva de arhivă. Arhiva este pe aceeași intrare, dar se intră într-un hol din care sunt două intrări separate. Este închisă. Nu am avut cheia, am intrat împreună cu cei de la televiziune, împreună cu ei am ieșit. Sunt camere care pot demonstra. Nu văd care este infracțiunea. Nu este prima oară când îmi face plângere. Mi-a înscenat multe, dar din fericire pentru mine și din nefericire pentru dumnealui, toate au fost clasate. Mai este unul acum, nu e nimic. O să demonstrez încă o dată că a mințit. Nu poți să acuzi de infracțiuni o persoană care nu a făcut nimic. În dispoziția prin care am fost investit ca viceprimar, semnată de dumnealui, atribuțiunile de serviciu sunt: educație, sănătate, cultură, refacerea mediului, activități privind servicii sociale”, a spus Constantin Bușe.

De asemenea, viceprimarul afirmă că unitățile de învățământ din localitate reprezintă un pericol pentru copii și că, în repetate rânduri, părinții s-au oferit să contribuie la reabilitarea școlilor: ”Nu am făcut decât să arăt în ce stare sunt școlile. Am întocmit numeroase referate de necesitate. Școlile sunt într-o stare degradabilă și sunt un pericol pentru copii. Am făcut un gard la Școala Jupânești împreună cu cei de la Ajutor Social. Am făcut un puț în Școala Viersani pentru a trage apă, să facem toaletele. Nu s-a dorit. Cetățenii care au dat interviurile sunt părinții copiilor care sunt în școala respectivă și și-au dorit mai mult pentru copiii lor. Părinții s-au oferit să ofere BCA-uri, să lucreze la acoperiș. Avem copii care au plecat din cauza condițiilor”.

Vizualizări: 3,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: