Nu toți salariații CE Oltenia se încadrează în legea pensionării

Salariații Complexului Energetic Oltenia încearcă să afle dacă se încadrează în legea care permite pensionarea salariaților din producție la 52 de ani.

Managerul Daniel Burlan a explicat că sunt anumite activități considerate conexe de companie, dar care nu sunt prinse în lege. “Acolo se vorbește de activități direct productive în termocentrale și cariere, iar activitățile conexe, cum ar fi ELCFU, UPRUM, nu s-ar încadra în aceste activități descrise în textul legii”, a spus Burlan la TV Sud.

Nici personalul TESA nu se încadrează. O parte ar putea pleca acasă cu plăți compensatorii. Ion Rușeț, consilier al Directoratului, a spus că nu pot rămâne o mie de TESA la patru mii de salariați direct productivi.

Compania are acum în jur de 12.000 de angajați, dar numărul ar putea scădea la opt mii până la finalul anului. Peste 700 de salariați pleacă la 1 iulie cu plăți compensatorii, iar 3.600 îndeplinesc condițiile de pensionare pe noua lege care ar putea intra în vigoare la toamnă, acum fiind trimisă la promulgare.

Vizualizări: 18,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: