Bunoaica merge în audiență la Burlan

Protestatarii din Piața Prefecturii Târgu Jiu au cerut audiență la managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan. Întâlnirea a fost programată pentru vineri, 25 iunie, la ora 11.00.

Protestatarii, conduși de Nicu Bunoaica, vor să aibă discuții pe marginea legii votate săptămâna trecută, în urma căreia salariații din producție se vor putea pensiona la 52 de ani, în anumite condiții.

Au apărut deja puncte de vedere potrivit cărora salariații de la căile ferate uzinale sau cei de la atelierele de reparații nu ar beneficia de lege. Toată lumea așteaptă clarificări de la normele de aplicare a noilor prevederi legale, care vor fi întocmite de guvern. “Trebuie să așteptăm normele de aplicare a legii, pentru că, așa cum sunt definite activitățile, nu ne este clar ce categorii de personal se încadrează în actualele prevederi ale legii”, a spus managerul companiei, Daniel Burlan, făcând referire la activitățile conexe, cum ar fi ELCFU, UPRUM.

Circa 3.600 de salariați îndeplinesc condițiile prevăzute în noua lege pentru a fi pensionați în acest an, la care se adaugă încă două mii care se vor încadra în condiții în următorii doi ani. (A.A.)

Vizualizări: 4,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: