A furat o tonă şi jumătate de produs petrolier

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore a unui tânăr de 25 ani, suspectat că a sustras 1,5 tone de produs petrolier.

Din probatoriul administrat, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au stabilit că suspectul B.F.A., de 25 ani, din comuna Bustuchin, judeţul Gorj, sustrage produs petrolier din colectorul aparţinând unei societăţi comerciale, situat în apropierea casei sale, folosind instalaţii artizanale.

În data de 5 iunie 2012, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului.

Cu această ocazie, poliţiştii au descoperit cantitatea de aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier şi o instalaţie artizanală, care traversa drumul comunal, de la locuinţa suspectului spre colectorul de pompare ce face legătura între parcurile petroliere 1 şi 3 din comuna Bustuchin. De asemenea, poliţiştii au identificat o altă instalaţie artizanală, tip „şarnieră”, montată înainte de aparatul de măsură a gazului metan, ce alimenta consumatorii din gospodărie.

 Produsul petrolier a fost indisponibilizat, fiind, ulterior, restituit reprezentanţilor societăţii prejudiciate.

Poliţiştii l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul poliţiei pentru audieri.

În data de 6 iunie a.c., urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 7 iunie, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presa al IPJ Gorj

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: