A început calvarul antrenamentelor lungi

Pandurii au intrat de ieri în pregătirea propriu-zisă pentru retur, antrenorul Sorin Cârţu programând deja două antrenamente de peste două ore fiecare pe terenul din apropierea hotelului Sera. Toţi componenţii lotului, cu excepţia lui Tilincă, au luat parte la cele două şedinţe de pregătire, lor alăturându-li-se şi portarul Cătălin Mulţescu. Retras din activitate, Mulţescu junior s-a dedicat impresariatului de turnee pentru echipele de fotbal, el fiind organizatorul acestui stagiu de pregătire. Pandurii s-au antrenat pe un teren foarte bun situat în apropierea hotelului Sera, un teren inedit suspendat la aproximativ 20 de metri înălţime, deasupra unor staţii de epurare a apei.

Pandurii beneficiază în Lara şi de condiţii foarte bune de pregătire, pe lângă condiţiile excelente de cazare şi refacere după efort. Şeful delegaţiei echipei gorjene, vicepreşedintele USMO Viorel Temelescu a schimbat în ultimul moment locul de cantonament acum felicitându-se pentru că a fost inspirat la momentul respectiv: „Sunt cele mai bune condiţii pentru această pregătire de iarnă aici. Hotelul oferă tot ceea ce e necesar pentru o echipă de fotbal, pentru recuperare după efort dar şi pentru relaxare. Au şi o sală de antrenamente în interiorul hotelului dar şi piscină, bazin, saună şi baie turcească. Băieţii nu au de ce să se plângă aici, e poate cel mai bun loc de cantonament pe care l-am avut vreodată până acum. Terenul de antrenament pe care  se pregăteşte echipa este foarte bun, nici la noi în ţară nu sunt astfel de terenuri la echipele de liga I. Antrenorul e mulţumit de ceea ce a găsit aici şi nu rămâne decât să se pregătească cu toţii cât mai bine pentru acest retur care va urma.”

Terenul pe care s-au antrenat ieri Pandurii se află la doar câţiva kilometri de hotel, lângă mare, acesta fiind închiriat echipelor care vin să se pregătească în zonă.  Amplasamentul terenului de antrenament este însă unul inedit, fiind amenajat la peste 20 de metri deasupra nivelului obişnuit al zonei, deasupra unui bazin de epurare a apei. Terenul are dimensiuni apropiate de cele normale, după cum a explicat patronul bazei sportive şi al hotelului Sera, si nu reţine niciodată apa oricât de mult ar ploua, sub teren fiind situate bazinele de epurare a apei menajere din localitate iar apa de pe teren având continuu posibilitatea de a se scurge acolo. Dacă în jur iarba este de culoare gălbuie sau pe alocuri inexistentă, pentru că şi în Antalya este iarnă acum – o iarnă mai blândă însă decât cea din România, pe teren toată iarba este verde, acesta fiind udat  permanent cu un sistem  modern de irigare. Practic terenul este suspendat pe bazinele de epurare, intrarea fiind făcută doar pe o latură a sa unde au fost amenajate căile de acces. Din acest motiv execuţiile la poartă ale jucătorilor s-au facut la o singură poartă, cea dinspre drumul de acces la teren, mingiile putând fi uşor de recuperat de acolo dacă depăşeau gardul împrejmuitor.

Terenul are şi instalaţie de nocturnă dar şi vestiare la care însă delegaţia pandurilor nu a apelat, drumul până la hotel fiind foarte scurt şi jucătorii echipându-se acolo direct de antrenament. Antrenorul Sorin Cârţu a precizat că şi azi echipa va efectua tot două antrenamente la fel ca şi marţi, miercuri fiind posibil să fie organizat primul meci amical cu echipa locală Antalya Spor sau cu o altă formaţie locală, cei de la Antalya având ieri meci în Cupa Turciei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: