A început Carnavalul de la Rio de Janeiro  

A început extravagantul carnaval de la Rio de Janeiro, ediția 2024, la care sunt așteptate să participe 49 de milioane de persoane din toată Brazilia. În aplauze furtunoase, primarul din Rio de Janeiro l-a încoronat pe regele Momo, marcând începutul domniei de cinci zile a monarhului simbolic al Carnavalului. 

„Declar oficial deschis Carnavalul 2024!" a declarat regele Momo după ce primarul Eduardo Paes i-a înmânat o cheie gigantică. După momentul simbolic au fost lansate confetti într-o sală a Palatului Orașului din cartierul Botafogo, unde a avut loc ceremonia.

Primarul Paes a emis, joi, un decret prin care face din ceremonia cheii un eveniment oficial anual, obligându-i pe succesorii săi să urmeze tradiția. În 2017, fostul primar Marcelo Crivella a încălcat tradiția și nu a predat cheia unui rege.

Momo, interpretat în acest an de Caio Cesar Dutra, este însărcinat cu „prezidarea festivităților de carnaval, participarea la parade și la concursurile de costume și promovarea bucuriei petrecăreților”.

Ministrul brazilian al Turismului, Celso Sabino, prezent și el la ceremonie, a declarat că 49 de milioane de persoane din întreaga Brazilie vor lua parte la festivități, cu 6,5% mai mult decât anul trecut.

Ediţia din 2024 a Carnavalului de la Rio de Janeiro se desfăşoară între zilele de 9 şi 17 februarie.

În primele două zile ale festivalului sunt programate, pe Sambadrom, spectacole ţinute de şcolile de samba aspirante, incluse în Grupele de Acces. În fiecare dintre cele două seri, şase şcoli vor defila în încercarea de a obţine, în anul următor, un loc în Grupa specială.

Zilele principale ale paradei de carnaval sunt 11 şi 12 februarie, atunci când îşi fac apariţia cele 12 şcoli de samba incluse în Grupele Speciale. Duminică, 11 februarie, defilează şcolile Porto da Pedra, Beija-Flor, Salgueiro, Grande Rio, Unidos da Tijuca şi Imperatriz.

Apogeul carnavalului are loc la 17 februarie, dată la care este programată Parada Campionilor, cunoscută sub denumirea de "All-Star Parade", în care cele şase şcoli de samba cel mai bine clasate vor încânta, pentru a doua oară, publicul de pe Sambadrom.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: