A început executarea primăriei Glogova

Primăria Glogova este executată silit pentru neplata datoriilor la firma care a construit în urmă cu câțiva ani cei trei kilometri de drum. Noul primar al localității, Gheorghe Alpredi, a moștenit de la predecesorul său o datorie grea, de peste 50 de miliarde lei vechi, pentru care primăria a început deja să plătească. Primăria Glogova se află sub executare silită, din cont fiind retrasă în această lună suma de 600 milioane lei vechi.

Zile grele la Primăria Glogova, unde a început deja executarea silită pentru neplata datoriilor gigant către firma care a realizat drumul din comună. Primarul Gheorghe Alpredi, care l-a înlocuit în luna iunie a acestui an pe Ion Șalapa, spune că în perioada 16-20 iunie s-a indisponibilizat din contul instituției suma de 600 milioane lei vechi. ”Suntem executați pentru cele 55 de miliarde, cât a constat asfaltarea a trei kilometri de drum. Noi am contestat executarea, dar am pierdut și luna trecută ne-au luat 600 milioane de lei vechi din conturi. Nu mai putem face nimic acum, cum ar fi o deschidere de credite pentru a executa vreo lucrare  pentru că suntem sub o executare silită”, spune Gheorghe Alpredi. Pentru că au ajuns în această situație conducerea primăriei încearcă să ajungă la o înțelegere în perioada următoare cu firma din Timișoara care a executat lucrarea. ”Am luat legătura cu cei de la Drumuri și Poduri din Timișoara și ne vom întâlni pe la jumătatea lunii august să vedem ce putem face. Încă nu știu care va fi soluția. Sper că vom cădea la o înțelegere cu executanții lucrării, CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara”, spune Gheorghe Alpredi. În ceea ce privește salariile angajaților din primăria Glogova, acesta speră să le poată asigura pentru încă cinci luni.

Apel

Disperat din cauza lipsei banilor, Alpredi vrea să apeleze la Consiliul Județean Gorj sau la Guvernul României pentru a scăpa de datoria de miliarde moștenită. ”Este păcat că s-a ajuns aici. Aș cere bani în fiecare zi, numai să scap de aceste datorii uriașe. O să cer bani  la Consiliul Județean și o să trimit o adresă și la Guvern”, menționează acesta.  Problemele la Glogova au început în anul 2007, când contractul de modernizare a drumului care leagă două sate din Glogova a fost licitat la 18 miliarde. Din cauză că primăria nu a achitat la timp banii către firma executantă, datoria a început să crească în fiecare zi, până când a ajuns la 55 de miliarde lei vechi. Și aceștia pentru doar trei kilometri de drum. ”Până la această oră penalităţile au crescut deoarece în contract a fost pus 0,1 la sută pe zi de întârziere. Penalităţile au ajuns la 50 de miliarde”, spunea în luna decembrie a anului trecut fostul primar, Ion Șalapa.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: