A început „războiul ultimatumurilor” la Energia Rovinari

Situaţia a devenit tensionată la echipa de baschet Energia Rovinari după debutul cu stângul în retur. Eşecul de la CS Otopeni din prima etapă dar şi faptul că echipa a jucat foarte slab în prima parte a meciului a dus la apariţia unor nemulţumiri din partea conducerii clubului. Preşedintele Marius Vlaicu i-a dat iniţial un ultimatum de o etapă antrenorului Slobodan Nikolic după care a revenit şi a spus că mai are răbdare trei etape.

Slobodan Nikolic se bucură de aprecierea preşedintelui secţiei de baschet a clubului Energia Rovinari dar nu se va mai bucura de sprijinul acestuia pentru a mai pregăti echipa dacă nu va obţine şi rezultate. Vlaicu a recunoscut că, supărat fiind după meciul pierdut la Otopeni, a spus că nu mai are răbdare decât o etapă dar a revenit ulterior şi a extins ultimatului la trei etape: „Am făcut o declaraţie publică referitoare la un ultimatum dar eram foarte supărat după evoluţia echipei de la Otopeni. Dar vor fi apoi trei meciuri într-o săptămână şi cred eu că după meciul cu Steaua vom putea lua o decizie. Referitoare la ce vom face în continuare”.  Vlaicu a precizat că nu înţelege pe ce s-a bazat optimismul antrenorului înaintea meciului cu Otopeniul şi îl somează să revină la realitatea baschetului din România. „Ştiu că era foarte optimist înaintea partidei de la Otopeni şi nu am înţeles de ce. Sper să revină la realitate şi să înţeleagă că în România se joacă altceva”, a spus preşedintele baschetbaliştilor care a fost dezamăgit de prestaţia elevilor lui Nikolic la meci dar continuă să aprecieze metodele de pregătire ale antrenorului sârb: „Am fost foarte dezamăgit la acest meci dar personal, modul cum pregăteşte echipa îmi place. Din păcate nu a reuşit să facă relaţiile de joc pe teren. Ei sunt foarte motivaţi la antrenamente dar la jocuri se întâmplă ceva, nu ştiu ce dar asta trebuie să descoperim rapid”.  

Nikolic nu ştie

Antrenorul Slobodan Nikolic nu avea idee ieri de nici un ultimatum din partea conducerii, tehnicianul sârb precizând că a aflat de la jucători că s-a scris în presă despre posibilitatea de a se despărţii de echipa gorjeană. Cum ultimul „ultimatum” transmis de preşedinte se referă la următoarele trei etape, tehnicianul îl vede de antrenamente şi pregăteşte echipa acum pentru două victorii consecutive, cu speranţa că încă se mai poate prinde un loc de play-off: „Mie nu mi s-a spus nimic de ultimatum şi nu plec nici dacă vom pierde cu CSM Bucureşti. Eu mai cred că Energia se poate califica la play-off. Trebuie să câştigăm meciul cu CSM Bucureşti dar şi pe cel de la Iaşi şi apoi mai putem spera la calificare. Rezultatele din prima etapă  a returului ne-au avantajat, în special faptul că Oradea a pierdut”. Energia va juca duminică, 23 ianuarie, la Târgu Jiu cu CSM Bucureşti după care la trei zile va avea un meci în deplasare la Iaşi iar weekendul următor va primi vizita Stelei.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: