A incercat să spargă un magazin

Poliţiştii şi criminaliştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti, urmare a investigaţiilor şi activităţilor de cercetare efectuate, au identificat şi reţinut un tânăr, suspectat că a încercat să pătrundă prin efracţie într-un magazin din comuna Stejari. Extinzând cercetările, poliţiştii au mai probat faptul că suspectul a sustras din incinta Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, poşeta unei angajate.

În seara zilei de sâmbătă 17 martie, în jurul orelor 22:00, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către o femeie din comuna Stejari, despre faptul că a observat un bărbat care a încercat să pătrundă prin efracţie într-un magazin, iar în momentul în care acesta a văzut-o, a fugit de la faţa locului cu un autoturism.

 Poliţiştii care au ajuns imediat la faţa locului au stabilit că suspectul încercase să pătrundă prin efracţie în magazin, folosind un levier metalic pe care l-a abandonat la faţa locului în momentul în care a fost surprins de apelantă. Mai mult, din relatările apelantei şi a martorilor, s-a constatat că suspectul a fugit de la faţa locului cu un autoturism de culoare închisă, înmatriculat în judeţul Hunedoara, al cărui parbriz a fost spart cu o piatră de către unul din martorii oculari.

În jurul orelor 03:00, poliţiştii au găsit autoturismul folosit de suspecţi, abandonat în punctul Pietricele de pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti, care a efectuat investigarea tehnico-ştiinţifică a locului faptei.

După aproximativ 12 ore de la sesizarea tentativei de furt, criminaliştii l-au identificat pe unul dintre suspecţi, M.M.M., de 28 ani, din comuna Baru, judeţul Hunedoara.

Urmare a activităţilor de investigare efectuate în colaborare cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Hundeoara, în data de 20 martie a.c., suspectul a fost depistat pe raza judeţului Hunedoara. A fost preluat de o escortă a I.P.J. Gorj şi condus pe bază de mandat, la sediul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Pe parcursul administrării probatoriului, poliţiştii au stabilit că la tentativa de furt comisă pe raza comunei Stejari, suspectul a participat cu o altă persoană, care, în prezent, se sustrage cercetărilor. De asemenea, s-a probat faptul că în data de 17 martie a.c., suspectul M.M.M. a pătruns fără drept în incinta Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, iar de aici, a sustras poşeta unei angajate, în care aceasta avea un telefon mobil, suma de 300 de lei, cardul bancar şi documente de identitate. Poliţiştii au recuperat geanta aparţinând părţii vătămate, cardul şi documentele de identitate, banii fiind cheltuiţi în interes personal de către suspecţi.

Pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

În cursul acestei zile, poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: