A intervenit la Ponta pentru livrarea de cărbune către CET Govora

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, susţine într-un comunicat de presă că livrările de cărbune ale CE Oltenia către CET Govora nu au fost oprite datorită intervenţiilor făcute de el la premierul Victor Ponta.

"Exploatarea Minieră Berbeşti – Alunu nu şi-a încetat activitatea şi nici livrarea  de lignit către CET Govora. Ba dimpotrivă, în urma intervenţiilor insistente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, de la primul ministru Victor Ponta, viceprim ministrul Liviu Dragnea sau ministrul Economiei, Constantin Niţă şi până la directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Liviu Ciurel, s-au găsit soluţii privind reeşalonarea datoriilor pe care le are CET Govora pentru cărbunele privat", se arată în comunicatul de presă, unde apare greşit numele managerului Laurenţiu Ciurel.

În fapt, Complexul Energetic Oltenia a anunţat că va sista livrările pe data de 14 iulie. "In data de 04. 07. 2014, Directoratul CE Oltenia a decis  sistarea  livrarilor de carbune catre SC CET Govora SA, incepand cu data de 14.07.2014 si, prin urmare, intreruperea activitatii la UMC Berbesti. Hotararea a fost luata ca urmare a neachitarii in intregime a contravalorii carbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 si 2014. In cazul reluarii platilor, Directoratul va reanaliza situatia", a fost anunţul CE Oltenia.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: