A MINŢIT! Caralicea a cerut locul de veci şi spaţii comerciale

Caralicea Mărculescu, fostul prefect de Gorj, a declarat presei că el nu a cerut locul de veci care i-a fost atribuit de Consiliul Local Târgu Jiu, gratuit, pentru meritele sale de revoluţionar. Mai mult, a spus că i-l va dona primarului Cârciumaru. În realitate, Caralicea a depus cele mai multe adrese la Primăria Târgu Jiu prin care mai solicită în numele Fundației Revoluției din Decembrie 1989, filiala Gorj, pe care o conduce, acordarea a 600 mp în Piața Centrală pentru spații comerciale. Acestea ar fi trebuit acordate foștilor revoluționari Alexandu Tănescu, singurul care a fost rănit în Revoluție, Caralicea Mărculescu, Toni Greblă, Constantin Stângă, Gheorghe Cârstoiu și Scarlat Iriza. De asemenea, aceștia au mai solicitat atribuirea în proprietate a 10.000 mp în extravilan.

Pe lângă locurile de veci gratuite, pe care le-au primit din partea Primăriei Târgu Jiu în Cimitirul Municipal pentru meritele avute în Revoluția din decembrie 1989, mai mulți lideri PSD Gorj, printre care senatorul Toni Greblă, fostul deputat Scarlat Iriza sau fostul prefect Gheorghe Caralicea, au solicitat municipalității și spații comerciale în suprafață de câte 100 mp și atribuirea a câte 10.000 mp teren în extravilan. Aceștia au depus cereri pentru acordarea acestor drepturi în calitate de luptători pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 și luptători remarcați prin fapte deosebite, calități dobândite conform certificatelor deținute în data de 7.11.2011.

Cu câteva luni după depunerea respectivelor cereri, respectiv în data de 5 martie 2012, Fundația Revoluției din Decembrie 1989, filiala Gorj, condusă de Caralicea Mărculescu și Asociația pentru cinstirea eroilor și răniților în Revoluția din Decembrie 1989 Gorj, condusă de Alexandru Tănescu, înaintează o adresă Primăriei Târgu Jiu, prin care solicită analizarea respectivelor cereri și specifică faptul că cei 600 mp pentru spații comerciale sau prestări servicii, câte 100 mp pentru fiecare cerere depusă, să fie cumpărați fără licitație în Piața Centrală.

Primăria a refuzat cererile

În răspunsul Primăriei Târgu Jiu la solicitările revoluționarilor se arată că terenul indicat face parte dintr-o suprafață cu o întindere de 2949 mp, care este înscrisă în Cartea Funciară a localității Târgu Jiu, că suprafața menționată face obiectul licitațiilor publice pentru realizarea unei parcări publice, iar Legea 341 din 2004 nu prevede posibilitatea atribuirii de terenuri pentru utilizarea în scopuri comerciale, fiind prevăzute limitativ drepturi referitoare la terenuri, cu destinație concretă. ”Noi am alocat doar locuri de veci. Le-am dat locuri de veci în ultima ședință de Consiliu Local, însă nu le putem acorda suprafețele de teren cerute. Dacă vreunul dintre revoluționari dorește să doneze locul de veci o poate face”, spune Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

SOLICITARE

Alexandru Tănescu spune că toți cei care au făcut aceste solicitări beneficiază de aceste drepturi. ”Fiecare beneficiar al Legii 341 și-a făcut cerere pentru a li se da drepturile prevăzute de lege. Au aceste drepturi și eu insist să îmi iau aceste drepturi. Ei sunt cei care au știut să țină un echilibru aici în timpul Revoluției și nimeni nu este mai presus de lege. Dacă nu eram noi, acum mâncam la gamelă. Eu am o cerere făcută pentru cumpărarea unui spațiu comercial încă din 14 septembrie 2005 și nici până acum nu mi s-a dat. Puteau să îmi spună că nu dispun de un spațiu comercial și să îmi dea un teren”, menționează Alexandru Tănescu.

NEGARE

Caralicea Mărculescu, președintele Fundației Revoluției din Decembrie 1989, filiala Gorj nu a putut fi contactat, însă cu câteva zile în urmă a declarat că nu a solicitat loc de veci și că i-l va dona primarului Florin Cârciumaru.

CERTIFICATE

Certificatul de revoluționar al lui Scarlat Iriza a fost eliberat pe 12 mai 2010, cel al senatorului Toni Greblă pe 17 februarie 2010, cel al lui Caralicea Mărculescu pe 31 iulie 2008.

SUPĂRARE

Surse politice susţin că cel mai supărat de mediatizarea acestui subiect este senatorul Toni Greblă, care a fost ironizat pe mai multe posturi centrale de televiziune.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: