A murit sindicalistul Octavian Luca, mâna dreaptă a lui Condescu

Doliu printre liderii sindicali ai minerilor din Oltenia, după ce un important colaborator al lor a murit duminică la doar 53 de ani. Octavian Luca, fost vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a încetat din viaţă în mod brusc, fără să aibă probleme de sănătate.

El a plecat spre Braşov, cu maşina, la o întâlnire internaţională a sindicaliştilor, iar la un moment dat a tras pe dreapta, după ce i s-a făcut rău. Un şofer blocat de maşina lui Luca a sunat la salvare, dându-şi seama că acesta are probleme de sănătate, însă liderul sindical nu a mai putut fi salvat.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu, afirmă că azi va participa la înmormântare atât el, cât şi ceilalţi colegi ai săi din Oltenia. Octavian Luca va fi înhumat în cimitirul Ghencea 2 din capitală. Colaborarea acestuia cu Marin Condescu a început imediat după 1990, Luca provenind din zona Teliuc –Hunedoara. Cei doi au înfiinţat fosta Federaţie a Sindicatelor Miniere din România, devenită ulterior Centrala Naţională Confederativă a Sindicatelor Miniere şi, de câţiva ani, Federaţia Naţională Mine Energie. Luca era de anul trecut vicepreşedinte al Cartel Alfa, iar anul acesta a reprezentat sindicatele la negocierile privind salarizarea bugetarilor şi legea pensiilor.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: