Vezi cine nu mai poate beneficia de bilete de tratament

Casa Județeană de Pensii Gorj anunță pensionarii că o nouă serie de bilete de tratament sunt disponibile la nivelul instituției. Este vorba de 59 de bilete în stațiunile Bala, Buziași, Covasna, Moneasa sau Olănești. Dacă nu vor fi revendicate, biletele urmează să fie redistribuite pe data de 29 februarie. Conducerea Casei de Pensii a precizat că începând cu acest an pensionarii din alte sisteme de pensii nu mai pot beneficia de bilete de tratament.

 Pensionarii gorjeni pot merge la Casa Județeană de Pensii să-și ridice biletele de tratament. Cea de-a doua serie a ajuns deja, fiind vorba de 59 de bilete în stațiunile unde Ministerul Muncii are baze de tratament. Pensionarii pot ridica biletele în zilele de 23, 24 și 25 februarie, redistribuirea acestora urmând să aibă loc pe 29 februarie. ”S-au primit biletele pentru seria a doua de tratament, respectiv 59 de locuri. În continuare sunt deschise doar staţiunile unde Ministerul Muncii are baze de tratament, respectiv Bala, Buziaşi, Covasna, Geoagiu, Moneasa și Olănești. Ca și în anii precedenți, începutul de an funcționează doar cu bazele de tratament ale Ministerului Muncii, rămânând ca diferența pentru celelalte bilete să fie achiziționate de către Ministerul Muncii, respectiv Casa Națională de Pensii. Pentru seria a doua au rămas bilete libere nerepartizate, 41 la Bala, Moneasa, Geoagiu și Olănești. Cei care sunt doritori să ia din biletele libere sau cei care au repartiție și sunt afișați la sediul instituției noastre pot să vină să le ridice pe 23, 24 și 25 februarie”, a spus Daniel Diaconescu, consilier superior.

Ca o noutate, începând din acest an calendaristic pensionarii din alte sisteme de pensii, respectiv MAI, MApN, SRI nu mai beneficiază de bilete prin casele teritoriale de pensii. ”Seriile sunt tot de 16 zile, diferența față de anii precedenți constă că în acest an de biletele de tratament prin casele teritoriale de pensii beneficiază doar asigurații sistemului public de pensii, asigurații sistemului salarial, șomerii, beneficiari ai unor legi speciale cu excepția pensionarilor din alte sisteme de pensii, respectiv MApN, MAI, SRI, aceștia începând din acest an nu mai beneficiază. La Bala au rămas 27 de bilete nerepartizate”, a spus Daniel Diaconescu, consilier superior Casa de Pensii Gorj. Următoarea serie de bilete de tratament va fi cu plecare la jumătatea lunii martie.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: