Accent TV: Situaţie alarmantă la Motru

Situaţie alarmantă în municipiul Motru, unde pământul a luat-o la vale, distrugând cinci case, punând în pericol alte câteva și generând un haos la care localnicii, oameni în vârstă, nu se gândeau vreodată. Lucrurile sunt atât de grave, încât primarul Dorin Hanu a cerut ajutorul guvernului pentru situaţii de urgenţă.

 O alunecare de teren s-a reactivat în satul Dealul Pomilor care aparţine de municipiul Motru, mai multe case, dar şi un drum fiind în pericol. „Sunt patru-cinci case puternic afectate de o alunecare de teren, din cauza ploilor şi a activităţii miniere. Aceşti oameni nu au nicio vină că locuiesc într-o zonă în care statul a intervenit şi au venit terenurile peste ei. Sunt acum patru familii, dar ele pot fi mult mai multe, chiar şi un drum este afectat”, a avertizat primarul Dorin Hanu.

Elena Tolghe, de 77 de ani, a povestit cu lacrimi în ochi că nu are unde să se ducă. „Ţinem cu blăni să nu cadă casa. Nu plec, că nu am unde să mă duc”. O altă femeie spune ca nu mai are nimic in gradină. „Merii, viţa de vie şi căpşunile, toate au fost luate de alunecare. Pomii ăştia erau şi ei buni, aici erau căpşune, erau multe, acum nu mai sunt deloc”.

Sătenii se gândesc cu groază la vremurile grele care îi aşteaptă, agoniseala lor de-o viaţă fiind acum sub malul de pământ. (D.G.)

Galerie foto


Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: