Bilanţ financiar prezentat de Zilele Spitalului Novaci

Prima ediţie a Zilelor Spitalului Novaci se desfăşoară în perioada 24-26 februarie. Manifestările sunt organizate cu prilejul împlinirii a 90 de ani de existenţă a spitalului. La ceas aniversar, managerul Emil Grigore a prezentat şi bilanţul activităţii pe anul 2015, veniturile realizate permiţând dotarea spitalului cu aparatură modernă. Potrivit datelor prezentate de conducerea spitalului, nu s-au înregistrat plăţi restante la furnizori, nu s-au înregistrat întârzieri la plata salariilor, iar tichetele de masă sunt acordate lunar.

 Spitalul Orăşenesc Novaci funcţionează cu un număr de 133 de paturi în regim de spitalizare continuă şi un număr de 25 de paturi în regim de spitalizare de zi. Potrivit bilanţului prezentat de managerul Emil Grigore, spitalul a înregistrat în anul 2015 încasări totale de peste 9 milioane de lei.  „În anul 2015 Spitalul Orăşenesc Novaci a realizat încasări totale în valoare de 9.206.871 lei, din care: venituri proprii din prestări servicii - 56.473 lei; venituri din contracte încheiate cu CASJ Gorj - 5.783.091 lei; venituri din contractul cu DSP Gorj (acţiuni sanitare)- 616.445 lei; venituri din donaţii şi sponsorizări - 53.000 de lei; venituri din subvenţii de la Ministerul Sănătăţii - 2.423.000 lei; venituri din subvenţii de la Consiliul Local Novaci - 274.861,80 lei. Veniturile primite de la Ministerul Sănătăţii, cât şi de la Consiliul Local Novaci au fost folosite pentru achiziţia de aparatură medicală conform acordurilor cadru încheiate pe o perioadă de 4 ani, între unitatea noastră şi firme de renume în distribuţia aparaturii medicale”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Aparatura  modernă a ajuns la: Compartimentul Ortopedie, Secţia Medicină Internă; Laboratorul de Analize, precum şi la Compartimentul Transfuzii. În acest an urmează să se facă dotări şi la Secţia Obstetrică- Ginecologie. În ceea ce priveşte veniturile din sponsorizări, acestea au fost folosite pentru dotarea unităţii cu un sistem complet de elongaţie. „Unitatea noastră nu a avut niciodată înregistrate plăţi restante, iar din încasările realizate s-a făcut treptat câte o mică rezervă astfel că, la finele anului 2015, Spitalul Novaci a rămas cu un disponibil în sumă de 742.343 lei care se va împărţi atât în cheltuieli de funcţionare, cât şi în constituirea fondului de dezvoltare al spitalului”, a precizat Emil Grigore.

PRIORITĂŢI

În acest an, conducerea Spitalului Novaci intenţionează să monteze un lift exterior. „Este necesară investiţia de execuţie a unui lift exterior, aceasta fiind una din măsurile trasate de către comisia CONAS în anul 2014, moment în care s-a acreditat spitalul nostru. Această măsură se va realiza cu ajutorul Consiliului Local Novaci, prin atragerea de fonduri externe, deoarece este o măsură destul de costisitoare din punct de vedere financiar. Un alt obiectiv prioritar pentru anul 20116 este realizarea unei saline cu fonduri proprii, de această dată cu participarea personalului nostru angajat în regie proprie”, a declarat managerul Emil Grigore.  

Galerie foto




Vizualizări: 479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: