A omorât un iepuraş, apoi şi-a văzut prietenul murind

O tragedie s-a produs în ultimele minute ale lunii februarie, cu puţin timp înainte de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică un tânăr de 26 de ani pierzându-şi viaţa pe unul din drumurile Gorjului. Dacă până acum se murea din cauza cailor, mai ales, sau a câinilor care circulau nestingheriţi pe şosele, de data aceasta un accident rutier a fost generat de un iepure. Animalul a fost lovit în plin de o maşină, şoferul şi amicul său din dreapta au coborât să vadă ce s-a întâmplat, lăsând autoturismul pe contrasens, din faţă venind o altă maşină, care i-a zburat, pur şi simplu.

Nenorocirea de ieri noapte s-a produs la Alimpeşti, pe drumul ce trece prin localitate. Cosmin Pociovălişteanu şi amicul său aflat la volan, împreună cu alţi doi băieţi şi o fată, mergeau spre Milostea, la discotecă, unde se organiza un bal pentru Mărţişor. Ghinionul lor l-a reprezentat un iepuraş care le-a ieşit în faţă şi pe care l-au lovit cu maşina. Curioşi să vadă unde e iepurele şi dacă maşina e avariată, şoferul a oprit autoturismul nu pe sensul lui de mers, ci pe partea stângă a drumului. A lăsat farurile aprinse, de la distanţă părând că se află în mers.

În realitate, maşina lui stătea pe loc, iar de pe contrasens a venit o altă maşină, care i-a izbit în plin. Şoferul acesteia spune că nu a mai avut cum să îi evite, mai ales că pe marginea drumului era şi un parapet de protecţie. „Eu am redus cât am putut, am tras dreapta de volan când m-am trezit cu ei pe sensul meu de mers. Am crezut că pot să îi ocolesc pe dreapta, dar nu mai aveam pe unde pentru că ei stăteau chiar acolo ca să se uite la iepure. M-am trezit pur şi simplu cu omul pe maşină. Atâta îmi aduc aminte, luminile de la maşina lor, care mă orbeau, şi omul de pe parbriz”, a povestit şoferul, un tânăr care a rămas marcat după experienţa respectivă.

Mort pe loc

Cosmin Pociovălişteanu şi-a pierdut viaţa imediat. Cei care au venit şi l-au văzut înfipt pe parbrizul maşinii care l-a lovit nu au crezut că acele imagini pot fi reale. Alţi tineri care se duceau la discotecă au lăsat baltă orice distracţie şi au venit la locul accidentului pentru a vedea ce s-a întâmplat. Medicii de la Ambulanţă care au venit la faţa locului au fost de folos doar pentru şoferul care a oprit maşina aiurea pe şosea, nu şi pentru Cosmin. Acesta a murit la scurt timp după impact, în timp ce amicul său a ajuns la spital cu răni care îl vor ţine o perioadă sub observaţia medicilor.

Mai grav este că tânărul trăia de unul singur, mama sa fiind plecată la muncă în Germania. Ea a şi fost cea care a anunţat alte rude din sat despre producerea nenorocirii şi care au venit la faţa locului pentru a vedea dacă informaţiile ajunse în Germania sunt reale. Acum femeia trebuie să vină acasă şi să îşi înmormânteze fiul, cu câţiva ani ea mai trecând printr-un astfel de necaz, soţul său având parte de un sfârşit tot în urma unui accident nedorit. Şoferul care a produs accidentul este anchetat acum pentru ucidere din culpă.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: