Scandal pe locurile de vânzare a mărţişoarelor

Comercianţii de mărţişoare din Târgu Jiu s-au declarat ieri total dezamăgiţi de autorităţile locale. Oamenii spun că au stat toată noaptea la primărie pentru a obţine un loc cât de cât privilegiat în centrul municipiului pentru a-şi vinde marfa, primăria mergând şi anul acesta pe principiul ”primul venit primul servit”. Târgul de mărţişoare este deschis până pe 8 Martie, timp în care fiecare comerciant plăteşte 9 lei metrul pătrat pe zi.

Târgul de mărţişoare a debutat anul acesta cu nemulţumiri în rândul comercianţilor. Aceştia au declarat ieri că au stat o noapte întreagă în faţa primăriei Municipiului Târgu Jiu pentru a prinde un amplasament mai bun în speranţa că şi câştigurile vor fi pe măsură. ”Bătaie de joc, îşi bat joc de noi. Am stat o noapte întreagă la primărie ca să iau şi eu un amplasament bun că şi aşa plătim mult. Locul meu l-au dat la alţii, l-au schimbat. Nu ştiu ce să mai zic, în fiecare an îşi bat joc de noi”, a declarat unul din comercianţii de mărţişoare din centrul oraşului. Alţi comercianţi spun că preţul practicat de primărie este foarte mare comparativ cu vânzările. ”Nouă ni se pare prea mare preţul, 9 lei metrul pătrat pe zi în condiţiile în care vânzările nu au prea mers în ultimii ani. Ar trebui să se respecte amplasamentele, să nu se schimbe de la an la an”, a declarat un alt comerciant.

Reprezentanţii primăriei Târgu Jiu au spus că oamenii s-au aşezat dis de dimineaţă în faţa instituţiei pentru a prinde un loc mai bun pentru că şi anul acesta s-a mers pe principiul ”primul venit primul servit”. Mai mult, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu a declarat ieri că vânzătorii pot renunţa la amplasament oricând. ”Locurile se acordă în funcţie de ordinea solicitărilor şi nu de preferinţe. Până în acest moment s-au acordat 50 de amplasamente. Târgul de mărţişor a început ieri şi se termină pe 8 Martie însă este alegerea fiecărui comerciant dacă rămâne până la sfârşitul acestuia. Comercianţii trebuie să plătească 9 lei metrul pătrat pe zi”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: