A primit bani pentru „condițiile inumane” din pușcărie, iar acum se întoarce după gratii

Un bărbat trecut de 50 de ani, din județul Vîlcea, are toate șansele să revină în pușcărie, la mai bine de doi ani de la eliberarea sa din Penitenciarul Târgu Jiu.

În 2015, bărbatul a învins statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. El s-a plâns de „condițiile inumane” din Penitenciarul Târgu Jiu, din cauza cărora a ajuns să se îmbolnăvească. CEDO a decis ca statul român să-l despăgubească moral cu suma de 15.000 de euro.

Miron Bordenciu, condamnat la 24 de ani pentru omor, și eliberat în august 2017, a fost prins de această dată conducând fără permis. Bărbatul de 53 de ani a comis fapta în stare de recidivă postcondamnatorie, el aflându-se în termenul de supraveghere a liberării condiționate.

Vâlceanul a fost condamnat, zilele trecute, la opt luni de închisoare pentru conducere fără permis, dar va sta mai bine de cinci ani după gratii.

„În baza (...) revocă beneficiul liberării condiționate din executarea pedepsei rezultante de 24  ani închisoare aplicată inculpatului prin sentința penală nr. (...) și dispune executarea restului de pedeapsă de 1749 zile. În baza (...) adaugă la pedeapsa de 8 luni închisoare, aplicată prin prezenta, restul de 1749 zile închisoare (adică 4 ani, 9 luni și 19 zile) rămas neexecutat,  inculpatul Bordenciu Miron urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 ani, 5 luni și 19 zile închisoare”, au decis judecătorii din Vâlcea.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,890

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: