A primit „cu suspendare” după ce a țepuit statul

Un gorjean din Padeș s-a ales ieri cu o condamnare care nu îl trimite însă în spatele gratiilor pentru că verdictul instanței este unul cu suspendare. Sever Corlan, care a fost și administrator pentru o perioadă la firma de gospodărire comunală înființată de Consiliul Local Padeș, a fost trimis în judecată pentru că a luat bani de la stat promițându-le mai multor localnici că îi angajează. La fel cu au procedat și alți patroni din județ în trecut, în special din zona Prigoria – Albeni, Corlan a încasat subvențiile în interes personal, antecedente în acest sens existând și la Padeș, unde alți doi patroni de firme au ajuns să aibă probleme în cazier pentru acest gen de „afaceri”. Bărbatul a fost condamnat acum la diverse pedepse, contopite în cele din urmă într-una singură, el fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și falsificarea unui înscris, dar și pentru inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, pentru a obține un folos patrimonial injust.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor total de 1 an închisoare reprezentând 1/3 din totalul celorlalte două pedepse, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. In baza art. 45 al. 1 C.pen., alături de pedeapsa principala, se aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g C.pen. ( funcţia de administrator de firmă şi activitatea de comerciant) pe o durată de 3 ani, ce se va executa potrivit dispoziţiilor art. 68 C.pen. În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani”, a decis Judecătoria Târgu Jiu. Aceiași instanță a stabilit ca pe perioada termenului de încercare inculpatul să achite daunele aduse bugetului de stat și să fie permanent la dispoziția organelor judiciare, el fiind obligat și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Padeș sau la școala din localitate.

„Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă AJOFM Gorj şi,în baza art. 14 C.pr.pen. raportat la art. 346 C.pr.pen., obligă inculpatul, la plata către partea civilă A.J.O.F.M. Gorj,a sumei totale de 370.791 lei cu dobânda legală până la achitarea integrală a debitului. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Agenţia Judeţeană pentru plăţi şi Inspecţie Socială Gorj şi,în baza art. 14 C.pr.pen. raportat la art. 346 C.pr.pen., obligă inculpatul, la plata către partea civilă Agenţia Judeţeană pentru plăţi şi Inspecţie Socială Gorja sumei totale de 28.065 lei cu dobânda legală până la achitarea integrală a debitului”, au decis magistrații. Judecătorii au hotărât și să anuleze o serie de contracte de muncă încheiate în mod fictiv de inculpat, fiind menținut sechestrul asigurator instituit în vederea recuperării prejudiciului. Afaceristul din Padeș nu pare însă o persoană prea înstărită întrucât sechestrul a fost pus doar pe două autoturisme ale acestuia, valoarea lor fiind destul de modestă.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: