Chivu: Familia Filip, datoare un miliard la Primăria Rovinari

Războiul dintre Laurenţiu Chivu şi Robert Filip, doi potenţiali candidaţi la Primăria Rovinari, continuă! Chivu a postat ieri pe Facebook o listă cu datoriile pe care firmele familiei Filip le are la Primăria Rovinari, taxe şi impozite în valoare totală de un miliard de lei vechi (100.000 de lei). Asta după ce tot pe reţeaua de socializare şi-a îndemnat prietenii să facă o sesizare la ANI pe numele lui Robert Filip din cauza averii acestuia. Filip spune că datoriile la Primăria Rovinari sunt debite în termen, pe care le va plăti până la sfârşitul anului. Robert Filip consideră că este normal ca o firmă cu zeci de angajaţi să aibă întârzieri la plata taxelor şi impozitelor. Acesta a vorbit şi despre modul în care a făcut avere.

Chivu a postat pe Facebook datoriile pe care le are familia fostului primar, Dorin Filip, la bugetul local. „Familia Filip are patru firme în Rovinari, iar la Primăria Rovinari are debite la Impozite şi Taxe Locale: CRIMFYL - impozit clădiri 31.481lei, impozit auto 2.235 lei, impozit firmă 118 lei total =33.834 lei; MADOFIL - IC 47.671lei, IF 198 lei, I Spect 5.030 lei total =52.893 lei;  ROVAL 0; EXPOCRIS: IC 1.493 lei, IA 376 lei, total =1.869 lei. Total debit la Primăria Rovinari 1 miliard de lei”, sunt informaţiile prezentate de Chivu.

Acesta susţine că familia Filip mai are datorii de peste 20.000 de lei la societatea Apă, Canal, Salubritate. „Familia Filip a avut datorii de două miliarde şi a plătit un miliard până acum. În lunile mai-iunie, fostul primar a cerut Consiliului Local să aprobe o hotărâre prin care, dacă se vor achita debitele la zi până pe 30 septembrie, se vor tăia penalităţile. Hotărârea a fost pentru toţi cetăţenii oraşului Rovinari, dar a fost cu tentă”, a declarat Laurenţiu Chivu. La rândul său, Robert Filip spune că este normal să aibă întârzieri la plata datoriilor, dat fiind faptul că zeci de familii câştigă o pâine, lucrând în cadrul firmelor deţinute de familia sa. „Debitele în termen nu sunt datorii. E ceva normal la o firmă cu 70 de angajaţi, 15 puncte de lucru şi spaţii comerciale cu mii de metri pătraţi. În orice caz, statul pune penalizări pentru datoriile pe care le ai, nu rămâne nimic neplătit. Noi am plătit taxele şi impozitele şi când era tatăl meu primar, le vom plăti şi acum, nu cred că e vreo firmă în ţara asta care să nu întârzie cu plata datoriilor la stat. Până la sfârşitul anului vom plăti taxele şi impozitele”, a declarat Robert Filip.

Filip: Chivu să arate câte locuri de muncă a creat în Rovinari

Robert Filip îi cere lui Laurenţiu Chivu să posteze pe reţelele de socializare locurile de muncă create de el pentru rovinăreni. „Nu ştiu dacă e legal să facă publice pe site-ul de socializare informaţii privind datele firmelor deţinute de familia mea. Aş vrea să-l rog să ia şi de la Finanţe informaţii de acest gen, să vadă câte impozite şi taxe plătesc firmele noastre la oamenii pe care îi ţinem angajaţi. Dacă asta e o problemă pentru domnul Chivu, îi voi lua pe toţi aceşti oameni şi îi voi duce la el la uşă ca să le plătească el dările la stat. Inclusiv soţia lui Chivu a lucrat la magazinele noastre, în urmă cu câţiva ani. Nu e uşor să plăteşti cărţi de muncă la atâţia oameni şi să-i ţii angajaţi de zeci de ani, să nu-i trimiţi acasă, e normal la trei firme cu foarte multe spaţii comerciale să fie şi datorii”, a declarat Robert Filip. Acesta este convins că Laurenţiu Chivu vrea să-l denigreze în faţa rovinărenilor, în speranţa că va câştiga voturi la alegerile de anul viitor. „Chivu este mandatat de Vâlceanu şi de Barbu să fie şeful celor de la PNL şi toată ziua le cere la primărie informaţii de acest gen. Eu nu ştiu cum are el acces la aceste date şi dacă e legal să le publice. Aş vrea să-l întreb câte locuri de muncă a creat el în Rovinari? Dacă tot e atât de deştept să-i ia el pe cei 60-70 de angajaţi ai noştri să le plătească taxele şi impozitele, să le dea salarii. Chivu crede că aşa câştigă voturi, voturile se câştigă prin fapte, voi continua să fac locuri de muncă, nu mă voi contra cu el pentru că asta înseamnă să mă cobor la nivelul lui şi nu vreau să fac treaba asta”, a precizat Filip.

Chivu îşi îndeamnă prietenii să-l reclame pe Filip 

Robert Filip, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este unul dintre cei mai înstăriţi aleşi ai Gorjului. La doar 29 de ani, fiul fostului primar Dorin Filip, deţine mii de hectare de teren, două apartamente, spaţii comerciale, maşini de lux, precum şi colecţii de ceasuri şi bijuterii. Averea sa fabuloasă l-a făcut pe Chivu să-şi îndemne prietenii de pe Facebook să-i facă o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate. „Puştiul lui Filip, Filip Robert, viitor candidat al PSD Gorj la Primăria Rovinari, pare să aibă o avere fabuloasă, însă, conform documentelor financiar-contabile de la firmele sale (vedeţi foto share-uite de Chivu de la Rovinari), are profit declarat cu minus, aproape în fiecare an. Se cheamă că ar fi o discrepanţă între veniturile declarate pe declaraţia de avere şi sursele acestor venituri?! Adică, dacă ar fi verificat de A.N.I., ar putea să-şi justifice averea? Ar fi de interes....Îi face cineva o sesizare la A.N.I.? Eu cred că e în regulă puştiul cu conexiunea avere declarată- venituri. Iar dacă şi A.N.I. confirmă că-şi poate justifica averea, atunci îi cresc şansele să câştige Primăria Rovinari...”, aceasta este o altă postare a lui Chivu.

Cum a făcut Robert Filip banii

Robert Filip spune că spaţiile comerciale ale familiei sale au fost achiziţionate cu mult timp înainte ca tatăl său să ajungă primar la Rovinari. „Vreau să vă spun că niciunul dintre aceste spaţii nu a fost cumpărat în timpul mandatelor tatălui meu. El a cumpărat o întreprindere de stat, cu mult înainte de a fi primar, acum 15 ani şi de aceea avem toate spaţiile astea comerciale. Magazinul îl are de peste 20 de ani”, a declarat Filip. Acesta este dispus să se supună la orice verificare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. „Când l-au anchetat pe tata, la ANI, am fost anchetat şi eu. S-a demonstrat că toţi banii pe care îi am eu sunt bani legali, bani obţinuţi din vânzări de apartamente, vânzări de terenuri, toate legale, prin notariate cu acte în regulă. Pe timpul când Chivu era un vai de capul lui, eu cumpăram apartamente cu 5 milioane, cu 10 milioane, cu 20 de milioane şi le-am vândut ulterior în anii 2008, 2009, 2010 cu 500, 600, 800 de milioane. Pentru fiecare leu al meu există hârtii, iar terenurile mele de la Văcarea au fost o groapă de gunoi. Numai anul trecut sau acum doi ani am vândut un spaţiu cu 90.000 de euro, prin notariat, am plătit taxe la stat. Un teren de la Târgu Jiu e luat cu credit, am credit până în 2023”, spune Robert Filip. 

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: