Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ard pădurile pe Valea Cernei!

Un incendiu de amploare se manifestă de duminică încoace în zona de nord-vest a județului, pe Valea Cernei, zeci de hectare de pădure de aici fiind afectate de flăcări. Focul se manifestă în special la vegetația uscată și la litiera pădurii, nu neapărat la arborii aflați în picioare, incendiul ajungând să afecteze însă zeci de hectare. Circa 30 de pompieri din cadrul ISU Gorj, precum și pădurari și angajați de la Parcul Național Domoglet au intervenit și ieri și duminică pentru a limita efectele incendiului, însă flăcările se manifestă în zone greu accesibile, intervenția cu mașinile cu apă fiind imposibilă.

Ca urmare, pompierii au trebuit să stingă focul cu mături și lopeți, la fel ca și voluntarii, vântul îngreunându-le însă munca, vegetația uscată făcând și ea extinderea cu repeziciune a flăcărilor. Ca să ajungă la locul intervenției aceștia au trebuit să meargă aproape 30 de kilometri pe un drum forestier, ieri după-amiază efectivele prezente în munte reușind să lichideze incendiul. Cauza probabilă a declanșării acestuia o reprezintă focul lăsat nesupravegheat. O intervenție similară a avut loc ieri după-amiază și la Săcelu, unde flăcările s-au manifestat violent la vegetație uscată, pompieri din Novaci și Târgu Jiu intervenind alături localnici pentru a lichida incendiul. (G.I.)

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: