A renunţat la serviciu şi confort de dragul copiilor. Să-i ajutăm!

Pandurul a găsit ieri şi la Bumbeşti Piţic doi copii la care Moş Crăciun ar trebui să ajungă. Gorjenii au arătat că sunt generoşi şi au adus la sediul redacţiei hăinuţe, jucării, încălţăminte, după ce au aflat poveştilor unor copii cuminţi, dar necăjiţi. Povestea familiei Călugăru este una specială, pentru că mama celor doi băieţi a renunţat la multe pentru a avea grijă de ei. Pe când era gravidă cu al doilea copil, a trecut printr-un şoc. Soţul, un bărbat violent, i-a pus cuţitul la gât băieţelului cel mare, care avea doar 4 ani. Nu a stat pe gânduri, a lăsat casă, serviciu, şi-a luat copiii şi a băgat divorţ. Nu i-a trebuit nici pensie alimentară, pentru că nu vrea ca micuţul să retrăiască şocul. Deşi acum trăieşte din ajutorul social de 130 de lei, luptă din răsputeri pentru ca micuţii să nu se simtă inferiori copiilor de vârsta lor.

Rodica Cornelia Călugăru, o femeie frumoasă, dar cu chipul brăzdat de suferinţă, a ales sărăcia pentru a scăpa de bătăile primite zilnic de la soţul său. Deşi avea un serviciu în oraş şi ducea un trai decent, Cornelia Rodica a decis să pună capăt mariajului pentru a nu-şi pune în pericol copiii, unul în vârstă de 4 ani şi celălalt în pântece. După divorţ fostul soţ a plecat în străinătate, necunoscându-şi nici până în ziua de azi băieţelul cel mic. Deşi nevoile şi lipsurile copiilor sunt mari, femeia nu se plânge şi spune că este fericită pentru că micuţii pot duce o viaţă liniştită. „Am divorţat în urmă cu patru ani, eram gravidă în luna a patra cu băieţelul cel mic. Locuiam în Târgu Jiu, aveam serviciu, aveam tot ce era necesar, dar mă temeam pentru viaţa mea şi a copiilor în fiecare zi. Soţul meu avea patima alcoolului şi mereu mă bătea şi pe mine şi pe băieţelul cel mare. Ştiam că voi pierde tot şi că nu am unde să mă duc, însă am hotărât să divorţez când am văzut că fostul soţ i-a pus copilului cuţitul la gât. De câte ori eram bătută încercam să-mi feresc burta pentru a nu naşte un copil cu handicap. Nu puteam continua în felul acela indiferent ce bunătăţi aveam pe masă. Viaţa mea şi a copiilor mei era în pericol”, a declarat Rodica Cornelia Călugăru.

Renunţând la viaţa de oraş, femeia a fost nevoită să-şi ia copiii şi să plece în lume. Cunoscându-i situaţia, nişte rude au lăsat-o să stea într-o casă nelocuită pe care acestea o deţineau în comuna Bumbeşti Piţic. Rodica Cornelia îngrijeşte  casa, iar copiii săi sunt sănătoşi şi bine educaţi.  

Sunt săraci, dar fericiţi

social_bumbesti_piticDeşi au doar câteva jucării şi hăinuţe aduse de vecini, copiii sunt fericiţi, iar mama le ţine loc şi de tată.  În momentul de faţă, cele trei suflete necăjite trăiesc doar din ajutorul social şi din alocaţii. În timpul verii mama merge la muncă în sat, însă iarna o duc mai greu. „Acum suntem săraci, dar liniştiţi. Ne descurcăm foarte greu. Vara merg la muncă, în perioada în care copiii sunt grădiniţă şi la şcoală. Copiii mai primesc câte ceva de pe la vecini. Aş vrea să le pot oferi mai multe pentru a nu se simţi altfel decât ceilalţi copii, dar mă bucur că trăiesc în linişte şi sunt sănătoşi. Nici nu vreau să-mi aduc aminte prin ce am trecut. A fost nevoie de timp pentru ca băiatul cel mare să uite teroarea în care a crescut până la vârsta de 4 ani. A avut probleme mari: nu mai vorbea, era speriat, plângea mereu. Cel mic nu-şi cunoaşte tatăl, dar nici nu mi-aş dori vreodată să-l cunoască. M-a sunat după divorţ şi mi-a spus că mă omoară dacă mă vede pe stradă. Sper să nu ne mai întâlnim niciodată şi acum îmi e teamă de el. Anii mei de căsnicie au fost un coşmar”, spune femeia cu lacrimi în ochi.

Acesta este decisă să-şi sacrifice tinereţea pentru ca cei doi băieţi ai săi, în vârstă de 4 ani şi respectiv 8 ani, să crească în condiţii civilizate. „Nu m-aş mai recăsători pentru nimic în lume. Nu aş mai avea curaj să fac acest pas indiferent ce mi-ar promite un bărbat. În plus, am doi copii şi am pentru ce trăi. E greu de una singură, dar sunt convinsă că e mai bine pentru ei. Chiar dacă nu vor putea avea niciodată ce au alţi copii de vârsta lor, mă bucur că sunt amândoi cuminţi şi sănătoşi”, a menţionat Rodica Cornelia.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: