A şasea zi de grevă! Bejinaru, la spital. Golea şi Tatomir continuă

Petre Bejinaru, unul dintre cei trei lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia care au intrat miercuri, 21 mai, în greva foamei, a fost dus de urgenţă la spital sâmbătă dimineaţa. Bejinaru a fost internat la secţia Cardiologie. Starea de sănătate nu-i permite reîntoarcerea în greva foamei, alături de Marin Golea şi Toma Tatomir. Până acum, administraţia nu a stat de vorbă cu aceştia, ba chiar a ironizat gestul liderilor sindicali.

În faţa Complexului Energetic Oltenia erau şi ieri, pentru a cincea zi de grevă a foamei, liderii Marin Golea şi Toma Tatomir. Vizibil slăbiţi, cei doi au povestit că lui Petre Bejinaru, colegul lor, i s-a făcut rău şi a fost nevoie de transportarea la spital. Medicii de la Medservmin au monitorizat în aceste zile din două în două ore starea de sănătate a greviştilor, iar sâmbătă dimineaţă Bejinaru avea tensiunea 22 cu 10. Personalul medical a revenit după o jumătate de oră şi, văzând că problema persistă, a decis să cheme ambulanţa. Bejinaru a fost internat în secţia Cardiologie, iar cei doi colegi ai lui, Marin Golea şi Toma Tatomir, au rămas în faţa sediului CE Oltenia, unde îşi continuă protestul. Golea şi Tatomir s-au speriat când au văzut că starea lui Bejinaru se agravează. „I-a fost rău, a avut tensiunea 22 cu 10. Când a venit ambulanţa, avea 22 cu 13. Ne-am speriat pentru că nu l-am mai văzut în starea aia. Abia se ţinea pe picioare, abia mai vorbea. Acum se află internat la Cardiologie“, a spus Marin Golea.

Liderii sindicali din Rovinari se află pentru a şasea zi în greva foamei, în faţa CE Oltenia, însă administraţia nu şi-a făcut timp pentru a sta de vorbă cu greviştii. Ei protestează pentru nerespectarea de către administraţie a prevederilor contractului colectiv de muncă, lipsa de dialog şi presiunea exercitată asupra salariaţilor, precum şi reducerea veniturilor cu 600 de lei pe lună. 

PROTEST

Lui Marin Golea şi Toma Tatomir i s-ar putea alătura în această săptămână şi liderii Dan Pîrvulescu şi Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: