A scăzut rata şomajului

Şomajul pare să fie în scădere luna aceasta pentru judeţul Gorj, după cum afirmă reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Numărul şomerilor a ajuns la 16.927, înregistrându-se o scădere cu 0,7 procente.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj anunţă că luna aceasta s-a înregistrat o scădere a ratei şomajului. Situaţia nu este totuşi foarte îmbucurătoare şi asta pentru că în evidenţele agenţiei mai sunt încă 1.375 de absolvenţi în căutarea unui loc de muncă care ajung de cele mai multe ori şomeri. „Rata şomajului a scăzut în Gorj de la 11, 9 la 11, 3, mai exact de la 17.871 la 16. 927 de şomeri. Mai este puţin şi vom afla şi câte persoane au fost încadrate în muncă în urma bursei generale a locurilor de muncă”, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

În acest moment, Agenţia dispune de 430 de locuri de muncă vacante, majoritatea în domeniul construcţiilor. „În acest moment avem 430 de locuri de muncă vacante dintre care 30 pentru absolvenţii cu studii superioare. Noi sperăm ca aceştia să fie încadraţi mai ales că avem convenţii avantajoase cu firmele care se hotărăsc să încadreze în muncă şomeri”, a mai adăugat Ana Maria Niculescu.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: