A scris două cărţi despre credinţa lui Brâncuşi

Valentin Preda din Târgu Jiu este autorul a două volume despre credinţa şi spiritualitatea marelui sculptor Constantin Brâncuși. Volumele „Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut” și „Heraldica României un semn supranatural” vor vedea lumina tiparului în această săptămână.

Autorul are 44 de ani, este un om al locului şi a scris despre Brâncuşi pentru că a locuit în prelungirea Axei Calea Eroilor, devenind un admirator al operelor. Iubirea pentru artă a făcut ca în ultimii ani să fie inspirat de chiar mărturisirea sculptorului Constantin Brâncuși  cu privire la operele sale de la Târgu-Jiu. ,,Nu căutaţi formule obscure sau mistere. Căci ceea ce va dăruiesc eu este bucurie curată. Contemplaţi lucrările mele până când le vedeţi. Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut. Această coloană nu este un obelisc pe care să fie înscrise faptele războinice ale cuiva. Aici e o gândire profundă… Această sculptură va aparţine tuturor timpurilor, din pricină că am despuiat forma esenţială de toate trăsăturile care ar putea să vă povestească de vreo anumită epocă sau de vreo perioadă de ani”.

Primul volum intitulat ,,Cei aproape de Dumnezeu le-au văzut“ cu greu mai poate fi lăsat până nu ajungi la ultima filă.  „Cred că acest volum va determina pe mulţi dintre noi să-şi evalueze viaţa lor spirituală sub îndrumarea multor sfaturi care se regăsesc în aforismele marelui sculptor român Constantin Brâncuşi. Dar personal cred că interesează în primul rând pe cei ce se regăsesc într-adevăr aproape de Dumnezeu, aşa cum şi sculptorul a mărturisit în aforismul anterior. De aceea, această carte dă speranţe, oferă soluţii existenţiale, umane, culturale, care personal eu vi l-aş recomanda nu ca pe un volum teologic, ci ca pe o carte care schimbă vieţi”, a declarat autorul Valentin Preda.

Cel de-al doilea volum ,,Heraldica României un semn supranatural“ este un subiect care descoperă adevăratul creştinism în decursul istoriei prezentat în simbolurile celor patru făpturi de pe stema României, făpturi ce se regăsesc şi în profeţiile din cartea Apocalipsa. ”Ca autor simplu şi necunoscut mărturisesc că este greu să răzbat singur printre oamenii scrisului şi apoi să devin credibil prin mesajul acestor două volume. Dar împreună cred că vom reuşi să trezim interesul oamenilor din oraşul nostru cât şi din întreaga lume faţă de arta sculptorului Constantin Brâncuşi”, a spus Valentin Preda.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: