A sunat la 112 şi a minţit că e tâlhărit

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Fărcăşeşti a fost sancţionat pentru că a alarmat nejustificat poliţiştii. Acesta a sesizat că a fost tâlhărit, însă, cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că aspectele semnalate nu sunt reale.

 În data de 21.05.2012, la orele 00:45, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin Numărul Unic de Urgenţă 112, de către un agent care asigura paza la Cariera Tismana II, cu privire la faptul că, aici, s-a prezentat un tânăr, B.C., de 20 ani, din comuna Fărcăşeşti, care i-a relatat că, în noaptea de 20 spre 21 mai a.c., a fost victimă a infracţiunii de tâlhărie.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru verificarea celor sesizate. Astfel, iniţial, din declaraţia victimei a rezultat că, în jurul orelor 20:00, aceasta ar fi plecat din oraşul Rovinari spre comuna Câlnic, cu un autoturism condus de un tânăr pe care îl cunoştea de mai mult timp şi despre care ştia că se numeşte Marius, pentru a-şi petrece seara la un restaurant din zonă, în autovehicul aflându-se şi prietena conducătorului auto. De asemenea, presupusa victimă a relatat poliţiştilor că după un timp, în jurul orelor 00:00, ajungând în zona Carierei Tismana II, sub ameninţarea unui cuţit, a fost deposedată de către conducătorul auto de suma de 300 lei şi două telefoane mobile, după care agresorul a plecat împreună cu femeia care îl însoţea.

Având în vedere gravitatea faptei sesizate, poliţiştii au efectuat investigaţii şi au stabilit atât identitatea conducătorului auto, reclamat de comiterea infracţiunii de tâlhărie, cât şi a persoanei de sex feminin care îl însoţea.

Audiaţi, cei doi nu au confirmat varianta reclamantului, relatându-le poliţiştilor că, într-adevăr, la rugămintea tânărului, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, au acceptat să îl transporte cu maşina până la ieşirea din Cariera Tismana II, unde B.C. ar fi urmat să se întâlnească cu un cunoscut, cu care să se deplaseze în oraşul Rovinari. Ajunşi aici, reclamantul a coborât din maşină, iar cei doi şi-au continuat deplasarea.

În final, urmare a verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit ca aspectele sesizate nu corespund realităţii. Tânărul nu a fost agresat şi nu i-au fost sustrase bunuri sau bani, acesta având asupra sa un singur telefon mobil pe care şi l-a distrus pentru a părea cât mai credibil în faţa poliţiştilor, cu ocazia sesizării tâlhăriei.

Pentru alarmarea nejustificată, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe B.C., cu amendă în cuantum de 500 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2008.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: