A supravieţuit după ce s-a aruncat de pe un bloc din Târgu Jiu

O adolescentă din municipiu s-a aruncat ieri de pe un bloc, încercând să se sinucidă, aceasta supravieţuind impactului cu solul. Andreea Gruescu era singură acasă în momentul în care a luat decizia de a se urca pe clădirea de patru etaje şi a se arunca în gol, toată scena petrecându-se sub privirile îngrozite ale vecinilor săi.

            Nimeni nu bănuia ieri că Andreea ar dori vreo clipă să-şi pună capăt zilelor. Fata care locuia într-un bloc din zona Lido, pe strada sublocotenent Corneliu Bărboi, a lăsat foarte târziu de înţeles că avea gânduri negre în privinţa propriei vieţi. Vecini de bloc ai acesteia au văzut-o pe fată stând circa 15 minute pe marginea blocului, unii dintre acesteia cerându-i să nu facă vreun gest necugetat. Scena a îngrozit-o pe o bătrânică, femeia povestind apoi cu lacrimi în ochi că şi dacă nu ar fi cunoscut-o tot ar fi plâns pentru ea. „Era sus pe bloc şi stătea pe ciuci acolo. Se urcase pe platou şi nu spunea nimic. A stat vreun sfert de oră şi s-a gândit la ce s-o fi gândit, apoi a venit în faţă, spre marginea blocului şi atunci şi-a pus un picior în afară. Atunci am plecat de la geam că am zis să nu o văd când cade. Şi a căzut. O cunoşteam şi de asta plânsei. Era o fată cuminte, respectuoasă, nu ştiu ce s-o fi întâmplat cu ea. Mi se făcu şi rău de la ce văzui că făcu”, spunea o bătrână.

            Vecinii – martori la cumplita scenă

            Un pensionar din zonă a văzut şi el scena şi chiar a ţipat la adolescentă pentru a o împiedica să se arunce în gol. „Eu am ţipat la ea, după ce am văzut-o că pune piciorul pe marginea blocului. Am crezut iniţial că s-a urcat pe acolo să se uite la privelişte, nu mă interesa ce face ea, dar când am văzut-o că pune piciorul în gol am strigat la ea să nu facă aşa ceva şi ea şi-a dat drumul în gol. Nu a ţinut cont de nimic. S-a prins cu mâinile de tabla de la marginea blocului, nu a ascultat de nimeni şi apoi i-a scăpat o mână şi s-a dus în gol pe verticală. A căzut în faţa scării de la intrarea în bloc. A sunat apoi un vecin la salvare şi a venit ambulanţa în cinci minute. Era chiar conştientă. Eu credeam că e moartă, a căzut pe beton, dar cred că a picat pe picioare şi i-a mai amortizat din căzătură”, spunea bătrânul.

            Martori oculari au declarat ulterior la Poliţie că adolescenta nu a ezitat nicio clipă în a se arunca în gol. Eleva nu a spus nimănui nimic, locatarii din bloc solicitând o ambulanţă după ce au văzut-o că s-a aruncat în gol. Andreea Gruiescu a fost transportată la unitatea de primire urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu, starea ei fiind apreciată de către medici ca foarte gravă. Adolescenta a suferit traumatisme în zona coloanei şi bazinului, precum şi fracturi la o mână, alături de alte răni şi leziuni. „Pacienta a venit în stare critică, după ce a suferit un accident prin cădere de la înălţime. De fapt, s-a aruncat în gol de la înălţime. Este politraumatizată, are un traumatism de coloană, un traumatism de bazin şi o fractură deschisă de membru superior. Este la investigaţii, i se face tomograf şi suntem rezervaţi în privinţa şanselor”, spunea ieri după-amiază dr. Ramona Oprea, de la UPU Târgu Jiu.

            În familie totul era OK

            Tată adolescentei a venit la spital imediat cum a fost anunţat de Poliţie şi familie, bărbatul precizând că primise un mesaj de la prietenul Andreei în care era informat că fata „era schimbată” şi că trebuie să discute despre situaţia respectivă. „În jur de ora 12.00 am primit un mesaj de la prietenul ei, în care spunea că este îngrijorat pentru ea. Atâta era pe mesaj şi la 4 urma să mă întâlnesc eu cu el la Rovinari. Apoi am primit însă telefoanele că s-a întâmplat ceva rău. Nu aveam probleme în familie, avea sprijinul nostru, ne înţelegeam cu ea, o susţineam şi nu înţelegem ce a determinat-o la aşa ceva, mai ales că avea şi rezultate bune la învăţătură”, spunea ieri părintele lovit de cumplita veste.

            Poliţiştii care anchetează cazul au precizat că deocamdată nu au găsit nici un bilet sau un alt indiciu prin care minora să fi încercat să îşi explice gestul la care a recurs. Aceştia audiază membrii familiei şi martorii oculari în speranţa că vor găsi vreo informaţie care să justifice un astfel de gest.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: